Zaouia Sidi Abd Enabi

Wat te doen in Zaouia Sidi Abd Enabi?

Dit oasedorp ligt naast de Jebel Bani bergen en kijkt uit over de vlaktes en je ziet in de verte de zandduinen van Erg Chegaga liggen. Het dorp heeft ongeveer 100 inwoners en de bron van inkomst bestaat uit geiten hoeden en akkerbouw.

Deze oase heeft een bijzondere geschiedenis en de stichter van dit dorp was een nomade die op weg met een kamelenkaravaan door de Sahara deze plek aandeed en besloot er een kasbah te vestigen. De nomade had goud en edelstenen mee en die borg hij op in de kasbah De bijzondere historie van deze oase is terug te vinden in de ruïnes, legendes en geschreven verhalen.

Wist je dat er vroeger een meer was in Zaouia Sidi Abd en Nebi? Helaas is dit meer in 1960 helemaal opgedroogd. Verder wonen er in het oasedorp mensen van een bepaalde etnische groep. De bewoners hebben kroeshaar en zijn helemaal wild van één muzieksoort. Wil je vast in de stemming komen? Zoek dan eens op YouTube naar Touareg.

De nomade die Zaouia Sidi Abd en Nebi heeft gesticht ligt begraven in een graftombe. Dit is een van de hoogtepunten van het oasedorp. De ruïnes van de kasbah zijn goed bewaard gebleven en daardoor ook zeker de moeite waard om te bekijken. Op een half uur van het dorp vind je een vulkaan. Actief is ie alleen niet meer, tegenwoordig is de vulkaan opgedroogd. Verder vind je in Zaouia Sidi Abd en Nebi een 600 jaar oude hammam. Hier kun je je, als enige plek in de woestijn, lekker douchen.

Secret tips van Barrio Life!

#History tips! In Zaouia Sidi Abd en Nebi vind je eeuwenoude fossielen van onder andere slangen. Super interessant!

#Meet tips! In het dorp vind je een basisschool. Je kunt deze bezoeken en daar zal je dus best wat lokale bevolking ontmoeten.

#Take care tips! In het oasedorp kun je helpen op de oase. Je krijgt hier je eigen taakje en zo help je de bevolking een handje.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Zaouia Sidi Abd? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Zaouia Sidi Abd kan combineren met onze Natuurrondreis in Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.