Zagora en haar prachtig beschilderde muren in de oude binnenstad

Zagora is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het ligt in de regio Souss-Massa-Daraâ. De stad ligt in het oostelijke deel van de vruchtbare Draa-vallei. De rivier de Draa loopt door het gehele gebied. Zagora is een van de toegangspoorten tot de Sahara. In 2004 had Zagora 34.851 inwoners.

Zagora is al garnizoensstad door de Fransen gesticht. Vandaag de dag zijn er nog enkele gebouwen uit die tijd te vinden. Eind 16e eeuw probeerden de Säadiers vanuit Zagora Timboektoe te veroveren. De stad Zagora wordt geflankeerd door de gelijknamige berg. Op oude Europese kaarten is de berg al te vinden. Echter werd de stad pas in de 20e eeuw gebouwd.

In Zagora staat een bord waarop staat ‘Tombouctou 52 jours’. Dit bord betekent dat het ooit 52 dagen duurde om in Timboektoe te komen per kameel. Timboektoe ligt aan de andere kant van de Sahara. Verder heeft de stad weinig tekenen van modernisering dus mocht je het traditionele Marokkaanse leven willen ontdekken, dan moet je Zagora en haar uitzonderlijke mooie landschap zeker bezoeken.

Zagora staat bekend om haar heerlijke dadels. Meer dan 30 soorten groeien in de regio en ze worden geoogst van september tot en met november. De dadels zijn zoet van smaak. Dit wordt veroorzaakt door het hete, droge klimaat. In The Vast Palm Grove kun je de dadelpalmen bekijken. De Draa-rivier is de langste rivier van Marokko: 1100 kilometer lang. Tijdens de zomer is de rivier vaak helemaal gevuld met water. Je zal kinderen overdag zien spelen met het water terwijl de volwassenen ’s avonds meestal naar de oevers gaan om lekker te relaxen op een promenade. Verder is Zagora de perfecte plek om een grote zouk te bezoeken. Op zondag en woensdag komen mensen naar deze markt.

 

Meer weten over Zagora en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.