Merzouga

Wat te doen in Merzouga?

Merzouga is een dorp in het zuidoosten van Marokko en is gelegen aan de rand van het Marokkaanse woestijnduingebied Erg Chebbi. De inwoners leven van landbouw maar ze hebben geen rivieren om hun akkers te irrigeren.

De vroegere bewoners hadden een Nomadische levensstijl. Ze fokten en voedden hun kuddes in de woestijn, waar wilde planten groeiden. De droogte trof de landbouw erg zwaar, waardoor de bevolking een strategische plaats zochten om verder te leven. Zo kwamen ze bij Merzouga uit, waar ze weer begonnen met het kweekproces. De groei van palmen en oogst van gewassen is dan ook daaraan te danken.

Het weer in Merzouga is erg wisselend. De wintermaanden zijn koel maar zonnig. Overdag is het dan net iets warmer dan 10 graden en ’s nachts is het koud. Tijdens de lente is het overdag al snel 25 graden maar zijn de nachten koel. De zomermaanden zijn ontzettend heet, dag en nacht. Regen valt eigenlijk nooit en wanneer het valt, dan alleen motregen of korte buien.

Omdat Merzouga zo klein is, is er niet ontzettend veel te doen. Er zijn maar een aantal huisjes en de rest van de bebouwing bestaat vooral uit souvenirwinkeltjes en kleine reisbureaus waar je een nacht in de woestijn kan boeken.

Secret tips van Barrio Life!

#Inspire tips! In Merzouga kun je ’s nachts prima buiten overnachten. Je slaapt op een tapijt en onder een zware deken van kamelenharen. Houd er wel rekening mee dat het tijdens sommige maanden heel koud kan zijn.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Merzouga? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe Merzouga te combineren is met een korte Marokko rondreis land de hoogtepunten? Bekijk dan hier de reisinformatie.