Erg Chebbi

Wat te doen in Erg Chebbi?

De Erg Chebbi is 22 kilometer lang en 5 kilometer breed. Deze duin is de bekendste van de twee (de andere is Erg Chegaga). Het duin is de meest makkelijk te bereiken vanuit het dorp Merzouga.

Vroeger was het een zware missie voor de bevolking en de handelaren, om door dit gebied te reizen. Zij volgden de route van de Sahara karavaan die zout, goud, slaven en specerijen naar Timboektoe bracht. Voordat men de duinen van Erg Chebbi bereikte, moest er een lange tocht worden afgelegd door het meeste platte en dorre landschap die je maar kunt bedenken. Tijdens de zomer maanden werden kledingstukken en de huid van de reizigers letterlijk van het lichaam weg geschroeid, door de hete zon.

In de Erg Chebbi kun je in een echte Berber tent een unieke nacht onder de sterren beleven terwijl je van de stilte geniet die alleen de woestijn kan bieden. Ook kun je hier leuke kamelentochten houden. In de kampen zijn de mensen ontzettend gastvrij en ze zullen je van alles aanbieden.

Secret tips van Barrio Life!

# Inspire tips! Erg Chebbi is enorm toeristisch. Wil je nou echt een mooie privé ervaring meemaken op het duin? Mail of bel ons dan en wij regelen het met onze gids!

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Erg Chebbi? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Erg Chebbi kan combineren met onze natuurrondreis door de Dades Vallei? Bekijk dan hier de reisinformatie.