Erg Chegaga

Wat te doen in Erg Chegaga?

Erg Chegaga is een van de grote woestijnen in Marokko. De woestijn ligt in het Souss-Massa-Draa-gebied. Met een lengte van ongeveer 40 kilometer en een breedte van 15 kilometer en sommige duinen hoger dan 60 meter is het de grootste en wildste duin van Marokko.

Erg Chegaga was vroeger een soort herkenningspunt voor mensen uit Timboektoe. Wanneer zij de duinen bereikten wisten ze dat ze op de goede weg waren. Erg Chegaga is veel jonger dan Erg Chebbi: toeristen komen hier eigenlijk pas sinds 1990. Desalniettemin komen er steeds meer toeristen naar Erg Chegaga. Hierdoor ontstaan er veel meer kampen waar je kunt overnachten.

Zoals hierboven beschreven heeft Erg Chegaga duinen van soms wel hoger dan 60 meter. Soms is het een hele klim om boven te komen door de wind, het zand en de brandende zon maar het uitzicht wat je hebt op een duin is zeker de moeite waard. De duinen zijn de ideale plek om prachtige kamelentochten te maken.

Secret tips van Barrio Life!

# Inspire tips! Vraag onze gids of hij je meeneemt naar een van de minder toeristische duinen. Hier hoef je je prachtige uitzicht niet te delen met andere toeristen!

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Erg Chegaga? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Erg Chegaga kan combineren met onze rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.