Wat zijn de lekkerste Marokkaanse gerechten?

Dat is een goede vraag, want de Marokkaanse keuken is zeer gevarieerd en de keuze voor het lekkerste gerecht is dan ook niet makkelijk. Tijdens onze reizen door Marokko hebben wij veel Marokkaanse gerechten mogen proeven. Onze favorieten: Tajine met lamsvlees en olijven, Harira en Pastilla!

marokko-lekkerste-gerecht-tajineTajine met lam en olijven

Een Tajine is een typische Marokkaanse stoofpot, die in vele variaties kan worden geserveerd, bijvoorbeeld met kip, vis of rundvlees, gecombineerd met groenten, oosterse specerijen en heerlijke kruiden. Wij kiezen graag de Tajine met lamsvlees en olijven en eten dit het liefste zoals de traditie het voorschrijft; met de hele lokale familie eten we van één grote schaal door steeds met een stukje brood wat van de stoofpot te nemen.

Harira

Deze Marokkaanse soep is een heerlijke maaltijdsoep en altijd rijk gevuld. Iedere lokale kok gebruikt zijn eigen ingrediënten, waardoor de soep nergens hetzelfde smaakt. Harira is samen met brood lekker als lunch, maar kan ook als voorgerecht worden geserveerd. In ieder geval mag je dit gerecht niet missen wanneer je door Marokko reist.

Pastilla

Dit is hét gerecht dat je moet proeven wanneer je in Fez bent! Het originele recept is de duivenpastilla, maar het wordt ook wel met kip bereid. Het is een ovengerecht van duif (of kip) en amandelen in dun deeg, op smaak gebracht met een magische mix van kruiden. Een heerlijke combinatie van zoet en hartig. Deze maaltijd is zo speciaal, dat de lokale bevolking Pastilla alleen op feestelijke dagen (bijv. bruiloften) eet. Tijdens de Barrio Life reizen in Marokko zorgen we er uiteraard voor, dat ook jij deze feestmaaltijd gaat proeven.

Bovenstaande is een fractie van alle heerlijke gerechten, die de Marokkaanse keuken te bieden heeft. De Marokkaanse keuken is één groot avontuur. Tijdens onze reizen in Marokko ontdek je deze en andere typische gerechten. Én je kunt ook zelf de gerechten leren koken. De lokale kok die met ons meereist, nodigt je graag uit om hem een handje te helpen en kan je er alles over vertellen.