Wat te doen in Viana do Castelo

Viana do Castelo uizicht

Wat te doen in Viana do Castelo?

Kerk van Viana do Castelo

Viana do Castelo ligt in het noordwesten van Portugal en behoort tot de Minho regio. Het is tevens het grootste stadje van dit gebied en ligt aan de Atlantische Oceaan waar de Lima rivier uitmondt in zee. In het achterland van Viana do Castelo liggen Ponte de Lima en Ponte de Barca, twee schilderachtige plaatsjes aan de rivier.

Het stadje heeft een groot, historisch centrum met veel voetgangersstraatjes. De gebouwen in het centrum geven de barokstijl goed weer. Verder heeft het stadje nog een kathedraal, een kerk, en kan je langs de Lima rivier wandelen. Ten slotte zijn er nog leuke pleintjes met restaurantjes en terrasjes op straat.

Een bezoek aan de kerk van Santa Luzia is zeker de moeite waard en ideaal als startpunt van een bezoek aan Viana do Castelo. De kerk ligt boven op een berg waardoor het een mooi uitzicht biedt over het stadje. Het is ook mogelijk om de kerk te bezoeken.

Praia de Cabeledo is het stadsstrand. Op het strand zijn veel kitesurfscholen die lessen aanbieden en waar je een surfplank kan huren. Het strand is verder breed en groot en er zijn wandelpaden door de duinen, voor wie graag een strandwandeling maakt.

Ponte da Barca is een zeer pittoresk stadje met ligging aan de snelstromende rivier. Het is een ware oase van rust met veel groen en het ademt een ontspannen sfeer. Het andere dorpje in het achterland van Viana do Castelo is Ponte de Lima. Dit plaatsje staat bekend om de Romeinse “pont”, de brug over de Lima rivier. Echter de wekelijkse markt en de sfeervolle pleintjes met pittoreske gebouwen en leuke terrassen, geeft een bezoek aan dit dorpje een echt vakantiegevoel. Het dorpje ligt aan de Lima rivier met een kastelentoren aan de rivierkant en het is een dorpje met weinig nieuwbouw.

Secret tips van Barrio Life!

#Meet tip! Als je in Ponte de Lima bent op marktdag, dan bevind je je tussen de lokale Portugezen die uit de regio naar het dorpje komen.

#Explore tip! Achter de kerk van Santa Luzia in Viana do Castelo liggen mooie wandelpaden op de heuvel. Je kan hier een wandeling maken door de natuur.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Viana do Castelo ? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je zien hoe je Viana do Castelo kan combineren met onze luxe rondreis door de Minho regio? Bekijk dan hier de reisinformatie.