Wat te doen in Tanger
Wat te doen in Tanger?
Tanger ligt in Noord-Marokko en had in 2014 948.000 inwoners. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is zeer belangrijk voor het vervoer van mensen en goederen tussen Europa (Spanje) en Afrika (Marokko). Door de recente economische heropleving vestigen plattelandsbewoners zich in en rond de stad, waar meer uitzicht op werk is.
Tanger is de op één na grootste stad van Marokko. De stad is in verschillende handen geweest en door het internationale verleden wordt er momenteel Arabisch, Riffijns, Frans en Spaans gesproken. In 2002 verklaarde koning Mohammed VI dat hij de noordelijke regio van Tanger-Tetouan wilde moderniseren en hier het economische zwaartepunt van Marokko wilde leggen.
Tanger wordt gezien als een goede stad om uit te gaan. De populairste club om de voetjes van de vloer te halen is Beachclub 555. Overdag kun je er heerlijk van het uitzicht genieten en een lekkere pizza eten. ’s Avonds komen de beste dj’s plaatjes draaien en kun je er de hele nacht dansen.
Op het hoogste punt van Tanger ligt de Kasbah: een van de oudere stadsdelen van Tanger. Het is een hele klim om er te komen maar je hebt het mooiste uitzicht over de straat van Gibraltar als je eenmaal boven bent. In de Kasbah word je herinnert aan Mediterrane dorpjes maar dan wel met veel Arabische invloeden. De medina van Tanger mag je zeker niet overslaan. Auto’s zijn niet toegestaan dus het is een paradijs voor wandelaars. Je kunt van alles en nog wat eten en doen maar mensen kijken blijft volgens ons toch wel het leukst. Grand Socco is de plek waar het allemaal gebeurt, het is de ontmoetingsplek van de stad. Bab Fass is de romantische entree voor de medina. Ooit was Petit Socco het centrum van drugshandel en prostitutie maar tegenwoordig is het een relax plekje.
De bewoners van het paleis hadden een strategische positie in de Hoge Atlas en hadden het voorrecht om op de passage van caravans en in de buurt van grote zoutmijnen te zijn.
De Kasbah is nooit echt voltooid, maar de hoeveelheid werk en geld die is besteed aan het bouwen van de weelderige vesting is enorm. De ongelooflijke mozaïeken en ingewikkelde details geven een glimp van wat er moet zijn geweest voordat een menigte het plunderde en alles vernietigde wat er te vinden was.
In 2010 werd er gewerkt aan de restauratie van het pand. De kasbah wordt vandaag nog steeds bezocht, via lokale gidsen. Bij binnenkomst word je gecontroleerd door een bewaker, die vervolgens een lage toegangsprijs van je vraagt.