Wat te doen in Sierra Nevada

Natuur van de Sierra Nevada

Wat is het Sierra Nevada gebied?

Actieve Vakantie Sierra Nevada Explore

Sierra Nevada is de verzamelnaam voor de groep van zestien bergtoppen, elk hoger dan 3000 meter. Het hoort bij de verzameling bergen die Betische Cordillera wordt genoemd. Het is, op de Alpen na, de hoogste bergketen van Zuid-Europa. Het gebergte is 80 kilometer lang en 15 tot 30 km breed. De Sierra Nevada is 6 miljoen jaar geleden ontstaan door tektonische bewegingen in het Spaanse schiereiland. Op deze plek was vroeger een zeestraat. Aan het zuiden beginnen zich de Alpujarras. Dit stamt af uit de Moorse tijd wat je kunt terugvinden in de naam. Alles wat met ‘al’ begint stamt uit de Moorse tijd. Toen het Moorse rijk viel verstopten alle Moren zich in de Alpujarras.

 

Wintersporten

Wist je dat Sierra Nevada een populaire bestemming is onder de wintersporters? De hoogste toppen zijn namelijk besneeuwd wat het een top bestemming maakt om te skiën, snowboarden of langlaufen! Dit is niet gek, aangezien de naam letterlijk ‘besneeuwde bergketen’ betekend.

 

Hiken over een van de avontuurlijke wandelroutes

Sierra Nevada is adembenemend mooi en zeker het bezoeken waard. Sommige bergen in het gebied zijn opgenomen in het Sierra Nevada National Park, wat ook geregistreerd is als UNESCO-biosfeerreservaat. Dit omdat er veel planten, vogels en dieren aanwezig zijn in het park. Het gebied is populair bij hikers, sporters en mountainbikers. De kloof Los Cahorros is een aanrader voor jong en oud. Deze wandelroute is prima te doen maar brengt ook een beetje avontuur.

Barrio Life Tips!

#Hike tip! De hoogste berg van het Iberische schiereiland ligt in de Sierra Nevada en deze kan je alleen beklimmen tijdens de zomer.

#Culinaire tip! Hammen worden vanuit Gujuelo en Jabugo naar Trévelez gebracht, het hoogste dorpje van Spanje. Hier wordt de ham gedroogd waardoor het een speciale smaak krijgt.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Sierra Nevada? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Sierra Nevada kan combineren met onze complete rondreis in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.