Sevilla

Wat te doen in Sevilla?

Sevilla is een grote stad en tevens de hoofdstad van Andalusië. De stad telt bijna 700.000 inwoners en ligt gelegen aan de rivier Guadalquvir. Middelgrote schepen kunnen op deze rivier doorvaren tot het midden van de stad. In de wintermaanden is de temperatuur in Sevilla ongeveer 15 graden en in de zomer soms wel 38 graden.

Sevilla is een combinatie van het Romeinse Hispalis en het Arabische Ishbiliya. Niet alleen vormde deze stad een belangrijk onderdeel in het Romeinse en Moorse rijk, maar ook in de christelijke tijd was Sevilla een van de grootste steden van Spanje. Columbus maakte zijn schepen hier klaar voor vertrek naar het Amerikaanse continent. Vanuit dit continent vloeide het goud de stad binnen. Van de 16e tot de 18e eeuw was Sevilla een van de belangrijkste handelssteden van Spanje.

Kijk soms eens op de grond naar de putdeksels wanneer je door de stad loopt. Op de putdeksels maar ook op de vlag zal de tekst ‘’NO8DO’’ vaak terugkomen. Dit staat voor ‘’NO MADEJA DO’’ wat in het Spaans betekent: ‘’Zij heeft me niet verlaten’’. Dit is het motto van Sevilla.

Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het koninklijk paleis en de kathedraal van Sevilla. In deze kathedraal kun je op eigen gelegenheid het graf van Columbus bezoeken. In deze bijzondere stad is er voor iedereen wat te doen. Van het Plaza de España tot aan Plaza de Toros, waar de beroemde stierengevechten plaatsvinden. Ook is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan het paleis Casa de Pilatos. Voor de avondmens is er ook genoeg te beleven. De wijk Triana staat bekend als de geboorteplaats van de muziek en dansstijl de flamenco. Sevilla staat bekend om haar historie maar ook om de cultuur die er te vinden is. Zo zijn er veel soorten museums, een mooi voorbeeld is Museo de Bellas Artes. Dit museum heeft een combinatie van verschillende kunstwerken, je kunt er moderne kunst maar ook historische werken vinden.

Barrio Life tips!

# Take care tip! Ben je tijdens Kerst in Sevilla? Help mee aan het project van Vivian David. Zij organiseert een inzameling van kleding, (warm) eten en toiletproducten voor daklozen. Iedereen is welkom om te komen helpen!

# Inspire tip! Toe aan een avondje relaxen? Neem eens contact op met Sara. Zij geeft massages maar zorgt er daarnaast ook voor dat je hoofd even helemaal leeg wordt gemaakt. Bezoek haar Facebook op SAMA-Massage.

# Explore tip! Altijd al eens een flamencoshow willen bijwonen zonder alle toeristen om je heen? Ga dan naar de wijk Triana. Hier zijn verschillende flamencobars en dan in het bijzonder Lo Nuestro. Deze vind je op nummer 31 aan de straat Calle Betis.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Sevilla? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Sevilla kan combineren met onze reis aan de Costa de la Luz? Bekijk dan hier de reisinformatie.