Wat te doen in Ria Formosa

Wat te doen in Ria Formosa?

In het oosten van de Algarve ligt een lange slinger van eilanden en schiereilanden, die bij elkaar wel 60 kilometer lang zijn. Achter de groep eilanden licht een lagune en alles bij elkaar heeft een oppervlakte van 18.000 hectare. Het is een belangrijke plaats voor trekvogels en een erkend ‘’wetland’’.

In 1987 werd het gebied uitgeroepen als natuurpark en is het een internationaal erkend ‘’wetland’’. In het gebied zijn vele ouderwetse vissersdorpjes te vinden waar je nog steeds je ogen uit kunt kijken naar de vele vissers die elke dag de verste vis voor je vangen.

Wist je dat dit gebied constant aan het veranderen is? Dit komt door de beweging van de wind, stromingen en de tij.

De lagune bestaat uit veel verschillende delen, waaronder zoute moerassen, slikken, schorren, zoutpannen, zandeilandjes en kanalen. Het wordt beschermd tegen de oceaan door een aantal zandeilandjes. Een aanrader is het achterland. Hier kan je kijken over het prachtige natuur gebied aangezien dit deel boven zeeniveau ligt. Hier kom je echt even tot rust en kan je bijkomen.

In dit gebied waan je je voor een moment in de Cariben met witte stranden, palmbomen en authentieke hutjes. Ook kun je hier veel bijzondere vissoorten zien zoals zeepaardjes en oesters. Bezoek de verschillende eilandjes via een boot en geniet van het authentieke Portugese vissersleven.

Barrio life Tips

#Culinaire tip! Waal aan bij Ilho do Faro en zoek tussen de huisjes naar het restaurant A-Do-Joao. Bestel hier de verste vis die net gevangen is en voor je wordt gegrild.

#Explore tip! Deze plek is ook erg leuk voor families aangezien de kinderen lekker kunnen zwemmen en veel verschillende dieren kunnen zien terwijl je zelf geniet van de mooie witte stranden en gezellige muziek.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina
  • Wil je meer lezen over Ria Formosa? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je weten hoe Rio Formosa te combineren is met onze rondreis Algarve met logeren bij de boer? Bekijk dan hier de reisinformatie.