Wat te doen in Porto

Wat te doen in Porto?

Porto is een hele bekende stad in Portugal. De havenstad is de op één na grootste stad in Portugal met 216.400 inwoners en een oppervlakte van 41 km2. Het is gelegen in het noordwesten van het land en behoort daardoor tot de Costa Verde. Porto is bekend door de Porto wijn, maar de stad heeft uiteraard veel meer te bieden en ontdekken.

Porto heeft al een hele hoop moeten doorstaan. Zo heeft de stad onder andere een oorlog tegen Frankrijk moeten voeren en een burgeroorlog moeten doorstaan. Na jaren van rust werd er in 1925 een militaire staatsgreep gepleegd. Ondanks alle tegenslagen heeft Porto zich weten te ontwikkelen tot een ontwikkelde stad, mede door de versnelde modernisering.

Wist je dat de stationshal van Porto (Station São Bento) helemaal vol hangt met tegelwerk? Ga ernaar op zoek en kijk je ogen uit! Nog niet uitgekeken op al het mooie muurwerk? Keer dan terug naar het centrum en ga op zoek naar de street art. Hier vind je geen ‘achteloze’ graffiti maar imposante kunstwerken van bekende kunstenaars.

Het historische centrum van Porto staat al sinds 1996 op de werelderfgoedlijst. Reden genoeg om er eens een kijkje te nemen en te verdwalen in de tientallen kleurrijke straatjes! Ribeira is een hele bekende wijk binnen het historisch centrum. Het betekent letterlijk rivieroever en de wijk is een van de oudste delen van de stad. Porto draagt ook een stukje Nederland bij zich. Casa da Música is een concertgebouw dat gebouwd is naar aanleiding van de titel Culturele hoofdstand van Europa. Deze titel droeg de stad samen met Rotterdam. Het gebouw is ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas.

Secret tips van Barrio Life!

#Inspire tips! In het park Jardins do Palácio de Cristal heb je veel hoogteverschil. Dit maakt dat je verschillende doorkijkjes hebt naar de rivier de Douro.

#Explore tips! Porto heeft een goede en zeer uitgebreide infrastructuur. Van antieke tram tot kabelbaan, van tuk-tuk tot boot en van toeristentreintje tot hop-on hop-off bus.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Porto? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je zien hoe Porto te combineren is met onze Noord-Portugal rondreis Douro Vallei & Porto? Bekijk dan hier de reisinformatie.