Wat te doen in Pinhão

Wat te doen in Pinhão?

Pinhão telt slechts 829 inwoners (in 2001) op een gebied van nog geen 3 vierkante kilometer. Het dorp ligt in het noorden van Portugal en staat vooral bekend om de quintas (wijnboerderijen).

In Pinhão draait alles om wijn en Port. Wist je dat er in 2014 een wijn van maar liefst 6.500 euro op de markt werd gebracht? Er werden 656 flessen geproduceerd, slechts 120 zijn er nu nog maar te koop.

Het treinstation van Pinhão wordt beschouwd als een van de meest emblematische treinstations van Portugal. Het station heeft een verzameling azulejos (tegels) uit het jaar 1937. De vier muren zijn versierd met 24 blauw geglazuurde mozaïeken gemaakt van meer dan 100 tegels. De scènes op het mozaïek gaan over de productie van de portwijn in de Douro vallei.

Barrio Life Tips

#Culinaire tip! Ga langs bij Quinta do Bomfim, één van de beste wijnboerderijen in de omgeving. Je vind de boerderij op Rua Antonio Manuel Saraiva.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Pinhão? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je zien hoe Pinhão te combineren is met onze wandelreizen door de Douro vallei & Porto stad? Bekijk dan hier de reisinformatie.