Wat te doen in Nerja

nerja kuststrook

Wat te doen in Nerja?

nerja balkon van europa andalusie

Nerja is een stadje in het zuiden van Spanje, met 23.000 inwoners. Het plaatsje is gelegen aan de Middellandse Zee en hoort bij de Costa del Sol. Het heeft een oppervlakte van 85 km². Wat het plaatsje bijzonder maakt is de 16 kilometers aan waanzinnige stranden en de dichtbijgelegen druipsteengrotten.

Er wordt beweerd dat Nerja rond 750 voor Christus is ontstaan en het stadje is in handen geweest van verschillende volken, zoals de Grieken; Cartagenen; Romeinen; Westgoten en zelfs de Arabieren. Bij een eerste bezetting kreeg de stad de naam ‘Narixa’, wat overvloed aan water betekent. Toen Nerja verlaten werd door de Moslims, wilde de koningin dat er christenen kwamen wonen zodat de stad bewoond was. De stad heeft toen de naam Nerja gekregen.

Wist je dat de Cuaves del Nerja, oftewel de grotten van Nerja, per ongeluk zijn ontdekt door een groep schooljongens? Sinds de ontdekking zijn de grotten erg belangrijk voor de stad en worden hier jaarlijks veel evenementen georganiseerd. Ook is Nerja een van de belangrijkste avocado leveranciers van Europa! Dit is te zien aan de vele avocado farms die in en rondom de stad te vinden zijn.

Als je in Nerja bent kun je het balkon van Europa niet missen! Dit uitzichtpunt biedt een adembenemend zicht op een uitstekende klif boven zeeniveau, de kust en de mooie bergen. Verder zijn de grotten natuurlijk niet te missen. Elke keer zal je iets nieuws ontdekken en iets zien wat je eerder niet zag. Wil je liever een mooie natuurwandeling maken? Dan is de wandeling langs en door de Chillar rivier een aanrader. Volg de schoenen aan de elektriciteitsmasten aan het begin en zorg ervoor dat je schoenen aandoet die nat mogen worden. Verder is Nerja bekend om een aantal van de mooiste stranden van Europa. Ga naar Burriana Beach en geniet bij één van de vele chiriguito’s.


Barrio Life Tips!

#Hike tip! Bezoek Sierra de Tejada en Almijarra Natuur Park en beklim de berg El Cielo. Deze berg geeft een schitterend uitzicht over de gehele Costa del Sol en heeft niks voor niks de naam ‘Hemel’ gekregen.

#Explore tip! Wil je Nerja en de mooie natuur van een ander oogpunt bekijken? Kies er dan voor om te zee kajakken! Je bevind je op prachtige blauwe wateren en ontdekt de mooiste plekjes vanuit je kajak.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Nerja? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Nerja kan combineren met onze complete rondreis in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.