Wat te doen in Monchique

Wat te doen in Monchique?

 

M. Het dorpje kenmeonchique ligt ongeveer een vijftien kilometer landinwaarts in de Algarve. Het is één van de hoogste dorpjes in Portugal gelegen in de bergen boven de Algarve. Het is met zijn natuurlijke bron vooral bekend als wellnessoord en rekt zich door straatjes met kleine steentjes die zich omhoog slingeren richting de berg.

In Monchique kun je heerlijk bijkomen van een lange bergwandeling in een van de restaurants. Of bewonder en fotografeer je de smalle straatjes en eeuwenoude witte huizen. Geniet ook even van de atmosfeer van het dorpsplein met zijn fontein en bloemen.

Een andere trekpleister van Monchique zijn de nabijgelegen warmwaterbronnen: Caldas de Monchique. Het water dat rijk is aan mineralen zou al volgens de Romeinen een gezonde werking hebben op het lichaam. Degene die dat wil ervaren, kan er verschillende soorten baden nemen in het kuuroord. Het bronwater is overigens ook drinkbaar. Op de punten waar het water uit de bergwand tevoorschijn komt, staan daarom vaak Portugezen in de rij om water in grote plastic flessen te tappen. Een eeuw voor Christus, werden de bronnen van Monchique om de moeheid van lichaam en geest te bestrijden al door de Romeinen gebruikt, die het de naam “heilige wateren” gaven. De vele belangrijke archeologische vondsten in de omgeving van de bronnen van Monchique bevestigen dit.

Secret tips van Barrio Life!

#Inspire tip! In de omgeving van Monchique is veel vakmanschap te zien. Zo staat de streek bekend om zijn producten riet en kurk. Verder kan je er goed terecht voor het typische kleurrijke Portugese aardewerk. Daarnaast kunnen de bergbewoners van het dorp smakelijke dingen maken zoals; worst, ham en olijfolie. Probeer ook eens de Medronho: een echte Portugese borrel van formaat! Als je durft….

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Monchique? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je zien hoe Monchique te combineren is met onze rondreis Alentejo & Algarve? Bekijk dan hier de reisinformatie.