5x wat te doen in Marrakech voor families

marrakech

Drie uur vliegen en je bent in het levendige Marrakech! Dwaal door de souks, bezoek het waterparadijs of ontdek de traditionele keuken tijdens een kookworkshop. In deze blog lees je 5x wat te doen in Marrakech voor families.

 

1. Kookworkshopkookworkshop marrakech

Ontdek de smaken en kruiden van de traditionele Marokkaanse keuken tijdens een kookworkshop. Eerst doe je de inkopen op de lokale groente en kruidenmarkt, in de souks. Daarna ga je gezellig samen aan de slag in de keuken en word je aan het werk gezet door Marokkaanse vrouwen. Ten slotte proef je met elkaar de zelfgemaakte gerechten, onder het genot van lekkere drankjes. Een top ervaring!

 

 

waterparadijs marrakech

2. Waterparadijs Oasiria

Ontsnap aan de brandende zon, dartel in de zwembaden en suis met het gezin van waterglijbanen. Bij waterpark Oasiria heb je een dag vol waterpret. Er is genoeg keuze uit verschillende restaurants op het terrein om een hapje tussendoor te eten. Deze activiteit hoort zeker in het rijtje thuis van 5x wat te doen in Marrakech voor families.

 

3. Parfum museumparfum museum marrakech

Gelegen in een negentiende- -eeuwse riad in het hart van de medina vind je het parfum museum: Musée Du Parfum Marrakech. De verschillende kamers in het museum beschrijven de verschillende stadia van transformatie van grondstoffen tot het samentellen van parfums. Tijdens een bezoek aan dit museum kun je je eigen parfum maken. Een onvergetelijke ervaring om samen met de familie te gaan doen!

 

 

 

souks marrakech4. Bezoek aan de kleurrijke souks

Hét doolhof van smalle straatjes in Marrakech is bezaaid met kleurrijk textiel, kleding, aardewerk, keramiek en sieraden. De souks van Marrakech geven een uitgebreid overzicht van alle Marokkaanse kunstnijverheid op één plek, waar eeuwenoud talent, cultuur en traditie samenkomen in hun creaties. Gegarandeerd verdwaal je tussen deze straatjes, dus let op!

 

 

5. Fietstochtmarrakech

Fietsen in Marrakech is dé perfecte manier om deze koningsstad te ontdekken. Fiets door de oude kleine smalle straatjes, waar de auto’s niet mogen komen. De gids leidt je met plezier rond langs een mooie afwisselende route. Je fietst in een paar uur tijd in een ontspannen tempo door de mooiste straten van de stad en komt langs de mooiste highlights van Marrakech. Geniet, ontspan & ontdek!

 

 

 

 

 

Zin gekregen om een van deze activiteiten in Marrakech te gaan doen? Bekijk eens onze strandvakantie naar Marokko en Marrakech! Of start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook onze blog over bijzondere activiteiten in de Saharawoestijn.