Wat te doen in Málaga

Wat te doen in Málaga?

malaga rondreis andalusie stedentrip

Málaga is de hoofdstad van de regio Andalusië en is de zesde stad van Spanje met 568.000 inwoners. De stad ligt tussen twee bekende rivieren: de Guadalhorce en de Guadalmedina. Ten noorden ligt het gebergte Montes de Málaga. Het is een grote stad met een oppervlakte van 395 km².

Er zijn twee verschillende theorieën over het ontstaan van de stad. Er wordt beweerd dat Málaga is ontstaan als kolonie van de Grieken of de Feniciërs. Na vele veroveringen door o.a. de Romeinen, Visigoten en Moren werd de stad in 1487 terugveroverd door de Spaanse koning Ferdinand II. Málaga werd een van de belangrijkste Spaanse steden, vooral in de Industriële Revolutie. In deze periode kreeg de stad ook zijn bijnaam ‘’Fabrieksstad’’ en blijft groeien als handelsstad in Spanje.Wist je dat Pablo Picasso geboren is in Málaga? De stad heeft zijn eigen Picasso museum waar meer dan 200 van zijn werken te bewonderen zijn, gedoneerd door zijn familie. Ook is Málaga een van ‘s werelds oudste steden. De stad is ook nog een tijd islamitisch geweest, toen heette het ‘Malaqah’. Dit heeft 800 jaar geduurd.

Málaga staat bekend om el Plaza de Torros La Malaguete: een oude stierenvechters arena die nu nog wordt gebruikt tijdens traditionele feestdagen. Ook is de Alcazaba, een gebouw wat door de Moren als paleis werd gebruikt en nu een veel bezochte ruïne met ingebouwde musea. Daarnaast is Castillo de Gibralfaro, een kasteel gebouwd om Alcazaba te beschermen, het bezoeken waard. Je kunt hier het beste komen met een mooie wandeling over de berg, waarna je op de top een waanzinnig uitzicht hebt over de stad, de kust en de stierenarena. Verder is de Catedral de Málaga het bezoeken waard. Dit werd gebouwd door de christenen maar het is pas twee en een halve eeuw later afgemaakt waardoor het verschillende bouwstijlen heeft.

Barrio Life Tips!

#Culinaire tip! Geniet van de Merienda terwijl je in Málaga verblijft. Dit is eigenlijk gewoon het Spaanse borreluurtje tussen 5 en 7, aangezien Spanjaarden pas laat eten. Geniet van een kopje koffie of churros in een van de vele tentjes.

#Explore tip! Loop eens langs Calle San Juan. Deze straat is gelegen naast de kerk met dezelfde naam en is bomvol met authentieke winkels. Waaiers, flamenco kleding, christus beelden en een 100 jaar oude apotheek – je vindt het allemaal in Calle San Juan.

#Inspire tip! Op de weg van Málaga naar Cádiz vind je Grazalema park. Dit is een mooi natuurpark waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Málaga? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Málaga kan combineren met onze complete rondreis in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.