Wat te doen in Lagos

Wat te doen in Lagos?

Lagos is een stad en gemeente in het Portugese district Faro. In totaal is de gemeente 213 vierkante kilometer groot en heeft het 28900 inwoners, maar de stad zelf heeft ongeveer 19000 inwoners. Lagos ligt ten oosten van kaap Sint-Vincent. Dit is het meest zuid-westelijke puntje van Europa.

Lagos was vroeger de uitvalsbasis van vele Portugese ontdekkingsreizigers die op weg waren naar onder andere Brazilië. De stad is erg belangrijk geweest voor de geschiedenis van Portugal, wat je ook kunt terugzien aan de vele standbeelden van de ontdekkingsreizigers die in de stad staan. Lagos is wat verfijnder en eleganter dan andere steden en er is veel geschiedenis te bewonderen in de stad. Men noemt het ook wel het historische centrum van de Algarve.

Lagos had in 1444 een overdekte slavenmarkt. Dit was de eerste van Europa en op dit moment is er een slavernijmuseum gevestigd.

Als je aan Lagos denkt denk je natuurlijk aan, zoals de foto al onthuld, Ponta de Piedade Grotto. Deze grotten, stenen, bergen en kliffen kan je ontdekken van bovenaf, wat een schitterend uitzicht geeft, of vanaf het water. Vanaf het water kun je alles van dichtbij zien en kun je leren over het ontstaan van dit prachtige stuk wat Lagos kenmerkt. Ook kan je hier dolfijn en walvis spotten!

Verder heeft Lagos een paar prachtige kerken, zoals Igreja de Santo Antonio. Dit witte kerkje is een hoogtepunt van Lagos. Verder is het een aanrader om el Centro Cultural de Lagos te ontdekken. Dit is het centrum van de stad met talloze straatjes, een fort, een kasteel. Bewonder dit allemaal en geniet van de witte straatjes met mozaïek tegeltjes terwijl je rustig je weg maakt naar de ontspannen haven. Loop langs de bootjes en geniet van de Portugese cultuur én keuken in een van de barretjes.

Barrio life tips!

#Inspire tip! Lagos heeft heel veel geheime strandjes die veel mensen niet weten te vinden of alleen bereikbaar zijn via het water. Wil je als enige genieten op een heerlijk privé strand en echt tot rust komen? Neem contact met ons op en we zullen je vertellen waar je de geheime strandjes kan vinden!

#Explore tip! Vanuit Lagos kun je een leuke dagtrip maken naar het Monchique gebergte, waar je prachtige wandelingen kunt maken.

#Eigen ervaring tip! Bezoek de strandjes en waan je op een plek die voelt alsof je in de Cariben bent!

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Lagos? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je zien hoe Lagos te combineren is met onze rondreis Alentejo & Algarve? Bekijk dan hier de reisinformatie.