Wat te doen in het Arrabida Park

Wat te doen in Arrabida Park?

Het Arrábida Natuurpark bevind zich op het schiereiland Setúbal en heeft een oppervlakte van ongeveer 45 vierkante kilometer. Omdat het park omhoog rijst vanuit de zee, lijkt het veel hoger dan het is, namelijk zo’n 500 meter hoog. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht over de zee en de kust.

De Serra de Arrábida is een relatief jong gebergte, hoewel het kalksteen waaruit het gebergte bestaat, veel ouder is. Tussen 200 en 60 miljoen jaar geleden lag Europa voor een groot deel onder water. Dikke lagen kalksteen ontstonden door de gestorven schelpdiertjes die zich ophoopten op de bodem van de zee. Veel later, 18 miljoen jaar geleden, begon het gebied te stijgen en brak de zogenoemde Alpine bergvorming aan. Hierdoor werden verschillende gebergte gevormd, o.a. Serra de Arrábida.

Wist je dat je op de top heel ver kan uitkijken op de oceaan en verschillende delen van Portugal kan zien? Zo zie je in het noorden Lissabon liggen en zie je in het zuiden de kust van de Alentejo. Verder zie je de prachtige kleur van de oceaan en de omliggende natuur.

Het park is vernoemd naar het klooster die steil op de berg ligt, het klooster van Arrábida. Dit klooster is gebouwd in de 16e eeuw maar wordt nu gebruikt voor congressen. Je kan het nog wel bezoeken en mooie foto’s maken bij de verzameling van de witte gebouwen. Aangezien het park vooral is ontstaan ter bescherming van de bijzondere flora en fauna is het een aanrader om heerlijk rond te wandelen in de prachtige natuur. Ook de stranden zijn erg aan te raden aangezien het hier wat rustiger is dan de meeste stranden die de steden omringen.

Secret tips van Barrio Life!

#Inspire tip! Elk jaar wordt hier een detox event gehouden om even volledig te disconnecten van de wereld om ons heen en volledig tot rust te komen.

#Explore tip! Je kan hier ook verschillende (extreme) sporten uitoefenen, zoals paragliden.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over het Arrabida Natuurpark? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je zien hoe je het Arrabida Natuurpark kan combineren in onze Centraal Portugal rondreis Lissabon. Bekijk dan hier de reisinformatie.