Wat te doen in Córdoba

Wat te doen in Córdoba?

Córdoba is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het bevind zich aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het berggebied Sierra Morena. De stad telt ongeveer 326600 inwoners en een oppervlakte van 1255 km2. Daarnaast was Córdoba één van de belangrijkste steden ter wereld en had het meer dan 1 miljoen inwoners.

Córdoba is in bezit geweest van verschillende volkeren, dit is terug te zien in de infrastructuur en architectuur. Zo is de Mezquita zeker het bezoeken waard. Dit gebouw is een mix van allerlei godsdiensten wat, zeker in de tijd van nu, erg bijzonder is om te zien. Verder zijn er verschillende godsdiensten te vinden, zoals in de Joodse wijk en in het historisch centrum van God. Daarnaast is Alcázar de Córdoba (Alcázar de los Reyes Cristianos) ook het bezoeken waard. Dit kasteel staat in het historisch centrum van de stad, in 1984 in de Werelderfgoed van UNESCO werd opgenomen. Na een bezoek aan het paleis is het een aanrader om rond te struinen in oude centrum. Tot slot zullen de mooie straten en oud gebouwen je inspireren voor je verdere reis.

Córdoba is nu misschien niet de grootste stad van Spanje, maar het was vroeger een belangrijke stad aangezien het de hoofdstad was van de Romeinse provincie Hispania Ulterior Baetica. In die tijd hadden de Romeinen de leiding. Córdoba is nog lang een belangrijke stad geweest toen andere volkeren de macht hadden. Tijdens de reconquista (herverovering) in 1236 onderging de stad een grote verandering en werd de stad een bruggenhoofd in de strijd tegen de moren.

Wist je dat er wel 1000 plaatsen op het Amerikaanse continent zijn vernoemd naar deze stad? Dit komt omdat Spanje veel macht had in het verleden.

Barrio Life Tips

#Explore tip! Bezoek Calleja de las Flores, een piepklein steegje die vol hangt met prachtige bloemen. Ga wel vroeg óf laat op de dag, anders kom je heel veel toeristen tegen.

#Culinaire tip! Middenin het centrum vind je Taberna Luque, wat wordt gerund door eigenaar Antonio. Je kunt hier genieten van de heerlijke Spaanse gerechten die vers worden bereid. Reserveer wel van tevoren want het restaurant is populair bij vele locals!

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Córdoba? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Córdoba kan combineren met onze complete rondreis in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.