Wat te doen in Casablanca

Wat te doen in Casablanca?

Casablanca ligt in het westen van Marokko. De letterlijke vertaling van de stad is ‘Wit Huis’. Casablanca staat namelijk bekend om haar witte gebouwen. De stad heeft ruim 3,3 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Marokko.

Casablanca heeft heel lang Anfa geheten en is in verschillende handen geweest, waaronder de Berbers en de Islamieten. De Spanjaarden kregen uiteindelijk het recht om een commercieel centrum van de stad te maken en gaven de stad haar huidige naam. De Fransen hebben vanaf 1912 ervoor gezorgd dat Casablanca echt groot werd en een belangrijke handelsstad werd.

De film Casablanca is vernoemd naar de stad in Marokko. Maar wist je dat de film helemaal niet op is genomen in Casablanca zelf? Het is ergens ver weg opgenomen, namelijk in een Hollywood studio. Wel is er een Rick’s Café te vinden. Het is dan wel niet het café uit de film, maar het werd geopend om die uit de film te herscheppen.

De 200-meter hoge minaret maakt de Hassan II Moskee het hoogste religieuze gebouw ter wereld. Na Mekka is het de grootste moskee ter wereld. Er is er enorme gebedszaal en verder vind je er een museum, een bibliotheek, een Koranschool en een badruimte. De oude Medina is het historisch stadscentrum van Casablanca en is deels door een muur omsloten. De Medina is centraal gelegen naast het belangrijkste marktplein en ligt dicht bij de zee. Het is leuk om rond te dwalen door de steegjes en je kunt de vele winkeltjes en cafés bezoeken. Het Joods Museum is ontzettend bijzonder omdat het de enige is in zijn soort binnen de islamitische wereld. Het museum is te vinden net buiten de stad, in de wijk Oasis.

Secret tips van Barrio Life!

#Inspire tips! Bezoek het park van de Arabische Liga. Het is ideaal om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen en te genieten van de rust.

#Explore tips! Op 1,5 uur reizen van Casablanca vind je het witte dorpje Azemmour. Op het strand van dit dorp wordt veel aan surfen en kitesurfen gedaan. Ook kun je lekker slenteren door de steegjes.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Casablanca? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Casablanca kan combineren met onze complete Marokko rondreis met alle hoogtepunten? Bekijk dan hier de reisinformatie.