Caminito del Rey

Wat is Caminito del Rey?

El Caminito del Rey (het koningspaadje) is een bekende wandelroute in de provincie Málaga. Het pad ligt tussen Álora en Campillos en loopt door de kloof. De route is 3 kilometer lang en 101 meter hoog. Tijdens de wandeling zie je de de rivier ‘El Chorro’ en beklim je de kloof op een unieke manier.

In 1901 was er een pad nodig om spullen te vervoeren tussen de Chorowatervallen en de Gaitanejowatervallen. Het pad werd geopend in 1905 maar toen sommige delen vervielen werd het één van de gevaarlijkste paden van de wereld. Desondanks het pad gesloten werd in 1992, besloten toch veel avonturiers het pad te beklimmen. Dit leidde tot een aantal ongelukken en in totaal 5 overledenen. Het pad is in 2014 gerenoveerd en sinds 2015 weer geopend, nu veel veiliger.

Vraag je je ook af hoe het koningspaadje aan zijn naam komt? In 1921 werd het pad gebruikt om de dam Conde del Guadalhorce te openen. Dit werd gedaan door Alfons XIII van Spanje, koning (rey) van Spanje. Vandaar de naam Caminito del Rey.

De hele route bestaat uit verschillende delen. De route begint bij het bezoekerscentrum waar je informatie kunt vinden over het pad maar ook over veiligheid en verplichtingen. Hier heb je ook de mogelijkheid om je auto te parkeren en de shuttle bus te nemen naar het begin van het pad. Je kunt hier kiezen uit 2 opties: het pad van 2,7 km of Gaitanejo weg van 1,5 km. Hierna kom je bij een ander bezoekerscentrum en het Gaitanejo reservoir. Hierna kom je bij de eerste kloof: Gaitanejo Gorge, die 2,9 km lang is vanaf de ingang tot de uitgang. Hierna volgen de tweede kloof Las Palomas Cliff, Hoyo Valley, de derde kloof Gaitanes Gorge, laatste wandeling tot de uitgang en uiteindelijk het pad naar beneden dat leidt tot het treinstation van El Chorro.

Barrio Life Tips!

# Inspire tip! Wil je dit waanzinnige uitzicht wel bewonderen maar ben je met een familie of wil je liever niet klimmen? In de omgeving zijn er genoeg rustige, stille wandelingen te maken die je tot rust brengen en je laten genieten van de natuur.

# Explore tip! In de buurt van Camino del Rey kan je ook verschillende watersporten uitoefenen, zoals kajakken. Op deze manier zie je het prachtige gebied van een hele andere kant.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Camino del Rey? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Camino del Rey kan combineren met onze actieve vakantie in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.