Wat te doen in Antequera

Wat te doen in Antequera?

antequera malaga spanje andalusie

Antequera is een plaatsje in de provincie Málaga en ligt aan de voet van bergketen El Torcal. Het heeft een oppervlakte van 817 km2 en telt ongeveer 41060 inwoners. Aangezien de plaats aan de voet van een bergketen ligt, ligt het zelf ook vrij hoog, namelijk op 575 meter boven zeeniveau.

Net als vele plaatsen is Antequera in bezit geweest van veel verschillende volkeren, waaronder de Romeinen en de Moren. Elk volk heeft sporen in de stad achtergelaten die zich tonen in de vele bezienswaardigheden die dit stadje biedt. Gezien de vele oude gebouwen en bouwwerken die de stad rijk is geeft het stadje echt nog een middeleeuwse sfeer weer die vele mensen erg indrukkend vinden om te zien en te beleven, zeker als je geschiedenis en cultuur interessant vindt!

Wist je dat Antequera een aantal hele vruchtbare bodems bevat? Tijdens de zomerperiode zijn deze velden, gelegen aan de Guadalhorce rivier, een adembenemend gezicht. De velden zijn vol met zonnebloemen, asperges, olijven én granen.

Als je Antequera bent mag je de hunebedden zeker niet missen. De Dólmenes de Antequera zijn mega populair en tevens een van de grootste bouwraadsels van de prehistorie van Andalusië. Misschien ken je de hunebedden wel uit Drenthe: grafkamers gebouwd uit immense stenen die een soort hut vormen. In Antequera staan er meerdere, wat ‘’modernere’’ (tussen 4000 en 2000 v.Chr. (en de hele oude zoals ‘Menga’ en ‘Viera’. Ook mag je zeker de Iglesia del Carmen niet missen. Deze typisch Andalusische kerk in barokstijl heel veel weg van de stijl die gebruikt werd bij de kerken in Granada. De prachtige vloer en de mooie kapellen maken de kerk een echte must-see! Daarnaast zijn de hete baden, Termas de Santa María, heel bijzonder om te zien en te bezoeken. Tussen de historische muren bevinden zich grote baden met kwaliteit marmer en in het midden is een medaillon waar een zeegod op afgebeeld staat.

Barrio life tips!

#Culinaire tip! Ga heerlijk uiteten bij Arte de Cozine waar je typisch Andalusisch kunt eten.

#History tip! Ben je van plan het Alcazaba te bezoeken? Loop die dan tegemoet via Arco de Los Gigantes. Dit is een mooie historische poort die entree geeft tot het oude centrum van Antequera.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Antequera? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Antequera kan combineren met onze complete rondreis in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.