Wat te doen in Marrakech

Wat te doen in Marrakech?

Marrakech is een van de koningssteden, gelegen in het westen van Marokko. De stad telt circa 1.170.000 inwoners. Marrakech ligt aan de voet van de Hoge Atlas. Velen zeggen dat Marrakech als een van de weinige steden haar Marokkaanse identiteit altijd heeft weten te behouden.

In 1062 stichtten de Almoraviden de stad en maakten haar de hoofdstad van hun rijk. Rond 1162 gaf Abd el-Moumen opdracht om een moskee te bouwen: de Koutoubia Moskee. De stad had in de 13e eeuw een populatie van ruim 200.00 inwoners. Dit maakte Marrakech een van de grootste steden ter wereld. Sinds het Franse protectoraat worden moderne bouwwerken geweerd uit de Medina.

Marrakech heeft volgens verschillende theorieën meerdere betekenissen. De een zegt dat Marrakech van het woord murr akush komt, dit betekent ‘het land van God’. Een andere theorie meent dat Marrakech van murra kish komt. Letterlijk vertaald betekent dit ‘passeer snel’. Hiermee wordt gedoeld op de dieven en wilde dieren. Toeristen moeten hier wel voor oppassen.

De Medina van Marrakech staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is fantastisch om doorheen te wandelen. Je kunt hier van alles kopen maar het belangrijkste is dat je altijd moet proberen om af te dingen. Het spelletje hoort erbij wanneer je de markt bezoekt. Het Bahiapaleis bestaat uit meer dan 150 kamertjes en lijkt daardoor net een doolhof. Echter is maar een deel van de kamers openbaar, waar je je ogen uitkijkt.

De plafonds zijn versierd met handgemaakt houtsnijwerk. Onze tip is om in de ochtend te gaan, dan is het het minst druk. Djemaa el Fna is dé plek om te bezoeken wanneer je in Marrakech bent. Het is het centrale plein midden in het oude deel van de stad. Er gebeuren veel dingen waar je je uren mee kunt vermaken door alleen al te kijken.

Secret tips van Barrio Life!

#Taste tip! Wil je jezelf vanavond eens verwennen? Ga dan naar Ksar Es Saoussan. Een wat eleganter, maar goed betaalbaar Marokkaans restaurant waar kwalitatief zeer goed eten wordt geserveerd met wat culinaire hoogstandjes. Zeer aan te raden voor als je wat meer romantiek zoekt.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over Marrakech? Bekijk hier onze stedentrip.
  • Met onze Korte Marokko rondreis langs de hoogtepunten kom je onder andere langs Marrakech.
  • Bekijk hier de rest van onze reizen in Marokko.
  • Wil je jouw ideale reis samenstellen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.
  • Laat in de reacties achter wat jij van Marrakech vond! We zijn benieuwd naar jouw ervaring met deze stad.