Wandeltocht met natuurgids buiten de gebaande paden in het El Torcal gebergte

Middelintensieve activiteit voor openluchttoeristen

Explore Boat tour iconExplore: wandelen, trektochten maken, ontdekken

Hike Icon CoasteeringHike: wandelen, trektochten maken, ontdekken

Intensity Icon CoasteeringIntensiviteit: Middelmatig intensieve activiteit voor openluchttoeristen

5344_Fill_670_0

Wat is een wandeltocht?

Wandelen is een geweldige activiteit voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Je moet een goede conditie hebben en een paar goede schoenen, maar als je er zin in hebt kan iedereen het beoefenen. Wandelen is perfect voor natuurliefhebbers en het biedt geweldige mogelijkheden om foto’s te maken van de wilde dieren, het landschap, de flora en fauna.

Ontdek hier of wandelen in El Torcal de Antequera bij jou past!

Wandelen is een activiteit die sport combineert met recreatie, ideaal voor buiten. Bent u geïnteresseerd in tijd doorbrengen in de natuur? Bent u geïnteresseerd in wandelen door de unieke bergen van El Torcal?

Ontdek of deze tocht iets voor u is.

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Tijdens deze activiteit wandelt u door het El Torcal gebergte en ziet u verschillende fossielen langs de route.

Antequera, gelegen in Andalusië, wordt minder overspoeld door toeristen dan andere steden. Antequera is echter een verborgen juweel van de regio, gelegen op een kruispunt van Sevilla, Córdoba, Granada en Malaga. Antequera speelde een rol in de geschiedenis van het land zelf en is niet alleen architectonisch mooi, maar heeft ook een breed palet aan activiteiten waar u van kunt genieten. Verder heeft de stad 33 kerken, diverse musea en meer dan 100 restaurants en bars verspreid over interessante pleinen en sfeervolle straatjes. De stad heeft een middelmatige kant maar een lange geschiedenis achter de rug, het bewijs daarvan zijn de ‘Dolmens’ dat zijn prehistorische begraafplaatsen.

Het El Torcal gebergte heeft een uitgesproken geologisch aspect en een unieke flora en fauna. De flora omvat steeneik, esdoorn, sleedoorn, kamperfoelie, klimop, lelies, wilde roos, pioenrozen en meer dan 20 verschillende kleurrijke orchideeën. Wat dieren betreft kunt u vossen, berggeiten, konijnen en talrijke vogels zoals uilen, gieren en bosleeuweriken spotten.

Hoe gaat het in zijn werk

Als je wilt genieten van een wandelroute in Torcal de Antequera, en tegelijkertijd jezelf wilt onderdompelen in de Jura periode om de meest indrukwekkende fossielen te ontdekken, dan is dit jouw route.

Onder leiding van onze gidsen zult u kunnen genieten van de prachtige karstlandschappen van het natuurpark Torcal de Antequera, in een zeer leerzame route waar we de grootste fossielen zullen bezoeken die tot nu toe gevonden zijn. We zullen ammonietfossielen ter grootte van een autowiel kunnen zien, maar ook belemnietfossielen, die zeer moeilijk te vinden zijn.

Een ideale route om als gezin te doen waarbij de kleintjes zich prima zullen vermaken en zij als echte archeologen de zoektocht naar fossielen aan den lijve kunnen ondervinden.

Wandelaarster op een berg

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 2 uur durende tocht

Location Icon Coasteering Sesimbra El Torcal de Antequera

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Gids
Verzekering

 

 

Exclusief


De activiteit vindt plaats in Antequera

Antequera is een plaatsje in de provincie Málaga en ligt aan de voet van de bergketen El Torcal. Het heeft een oppervlakte van 817 km2 en telt ongeveer 41.060 inwoners. Aangezien de plaats aan de voet van een bergketen ligt, ligt het zelf ook vrij hoog, namelijk op 575 meter boven zeeniveau. Net als vele plaatsen is Antequera in bezit geweest van veel verschillende volkeren, waaronder de Romeinen en de Moren. Elk volk heeft sporen in de stad achtergelaten die zich tonen in de vele bezienswaardigheden die dit stadje biedt.

Dag8-Antequera
antequera

Overnachten in de buurt van Antequera

Meer van Antequera ontdekken? Aan de kust van Antequera bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Ervaar Antequera en andere leuke plekken in Andalusië met onze treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in Antequera

De regio Antequera is genoemd naar de stad Antequera, gelegen op het ¨kruispunt van Andalusië¨, vanuit waar mooie dagtochten te maken zijn. Antequera is hét kerkenstadje van Spanje en staat vol met kerktorens. Je treft hier naast verschillende katholieke gebouwen ook een Moors kasteel om te bezoeken, alsmede de hunebedden van Antequera.

Natuurliefhebbers zullen genieten van het bergachtige landschap vanaf de uitkijkpunten en kunnen het karsgebergte van El Torcal bezoeken voor een (dag)wandeling, maar ook het grote Fuente de Piedra meer waar flamingo´s en trekvogels neerstrijken. Families kunnen het beste kiezen voor de omgeving van El Chorro met de beroemde Caminito del Rey en outdooractiviteiten.

Geniet van een prachtige ballonvaart

paradores trip andalusia barrio life

Bezoek het spectaculaire Alcazaba kasteel

Wandelen en klimmen door de Caminito del Rey

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk