Taghazout

Wat te doen in Taghazout?

Taghazout is een klein vissersdorp aan de Atlantische kust van Marokko, iets ten noorden van Agadir. Het dorp had in 2004 5.348 inwoners. De bevolking bestaat uit Berbers en een grote gemeenschap van Europeanen omdat het sinds de jaren zestig een grote hippiegemeenschap heeft.

Aan de rand van het dorp plaatsten de hippies bordjes met namen als Banana Village en Paradise Valley. Deze staan er vandaag de dag nog steeds.

Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen maar is wel in ontwikkeling. Het is één van de belangrijkste surflocaties van het land.

Zoals bij bijna alle Berber-dorpen in Zuid-Marokko, is er vrijwel niets bekend over de vroegere geschiedenis van Taghazout; alleen verslag van botsingen van de verenigde Berberstammen met de Portugezen in de 16e eeuw. De Berberbewoners woonden oorspronkelijk in de uitlopers van de omliggende bergen en gebruikten het dorp puur als een plaats om hun visuitrusting op te slaan. Toen de Spanjaarden hun greep op het gebied in de 19e eeuw vergrootten, werden fabrieken en moskeeën gebouwd om de Berberse bevolking te huisvesten en groeide het dorp uit tot een grotere gemeenschap.

Op een vergelijkbare manier als het strand van Calangute in Goa India en Kuta op het eiland Bali, werd een strand net ten zuiden van het dorp beroemd in de late jaren zestig als een bestemming voor jongeren om zich te vestigen tijdens het verkennen van Zuid-Marokko. Soms zouden er honderden verblijven in tenten, geïmproviseerde gebouwen en campers. Het kamp is echter verboden en in plaats daarvan vervangen door volledig uitgeruste hotels en resorts voor toeristen.

Sinds 1992 is Taghazout het centrum van een onafhankelijke gemeente, die ook verschillende dorpen in het achterland omvat.

Secret tips van Barrio Life!

#Inspire tips! Bekijk de zonsondergang bij een van de rooftop bars! Taghazout heeft verschillende rooftopbars. Sommige mag je alleen betreden wanneer je in de accommodatie verblijft die erbij hoort, maar er zijn ook verschillende restaurants die een darkterras hebben!

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Taghazout? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Taghazout kan combineren met onze actieve rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.