Stap 1 – Route vaststellen
Na jouw aanvraag gaan we aan de slag met een routevoorstel dat past bij wat je wilt zien en beleven. We sturen je een reisprogramma met een routekaart en uitgebreide achtergrondinformatie per plek waar je verblijft. We komen dan ook direct terug met het vluchtschema (als de datum bekend is).

Stap 2 – Accommodaties kiezen

Zodra vertrekdatum, het aantal nachten per locatie en je wens voor het type accommodaties bekend zijn, sturen we je de accommodatieselectie. Je hebt de keus tussen twee of drie accommodaties per locatie. Ook krijg je dan meteen de definitieve prijs waarvoor de reis te boeken is en geven we suggesties voor leuke activiteiten en excursies.

Stap 3 – Boeken
Zodra je accommodatiekeuzes bekend zijn, maken we de offerte op met alle details van de reis. De reis is op dat moment ook echt te boeken. Uiteraard met speciale COVID-19 voorwaarden, beschermd door het GGTO-garantiefonds en je doet dan alleen een aanbetaling van de reissom.

Jazeker, op werkdagen zijn we bereikbaar van 09:00-18:00 op 020 2214178. Je kan ons op elk moment bellen, maar mocht je graag een telefonisch belafspraak maken is dat uiteraard ook mogelijk.

Bij groepsreizen vanaf 20 personen, is het ook mogelijk om een afspraak op kantoor te maken óf dat we langskomen bij u thuis/op kantoor.

Zodra je bij ons een reisaanvraag doet, zullen we direct terugkomen met een richtprijs voor de beoogde reis.

Mocht je de richtprijs niet kunnen vinden, raden we aan te scrollen naar de eerste of tweede e-mail die je van ons gehad hebt. Zodra de vluchten, het aantal nachten per locatie en de accommodaties vast staan, komen we terug met geactualiseerde prijs van de reis. Dit noemen we de offerteprijs.

Als je een reis bij ons boekt zijn de volgende zaken altijd inbegrepen:

Activiteiten en programma 

 • Routeboek op maat gemaakt en zelf geschreven door onze Portugal specialisten, boordevol met leuke rijroutes via b-wegen, praktische voorbereiding, mooie wandelingen, adressen van activiteitenbedrijven en vooral veel informatie die je niet in de stadsgidsjes vindt
 • Whatsappdienst tijdens de reis waarbij je ons vragen kan stellen voor leuke restaurantjes, suggesties en nog last-minute bij te boeken activiteiten
 • Ons advies en tijd die we nemen als reisspecialist zodat je reis die je boekt goed in elkaar zit en je eerlijk advies krijgt (we zijn een non-profit reisorganisatie)

Garanties en duurzaamheid

 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon in het geval van pech of problemen onderweg
 • Je reis is 100% klimaatneutraal omdat we de Co2 van je vlucht én de route per auto compenseren, lees hier meer.
 • We planten bomen in Spanje en Portugal voor al onze reizigers om naast Co2 ook een steentje aan herbebossing bij te dragen
 • We werken zo veel mogelijk met lokale gidsen en lokale eigenaren van accommodaties, zodat je reis ten goede komt aan de lokale gemeenschap
 • Administratie- en reserveringskosten (€25 p.p. is in de prijs inbegrepen)
 • GGTO reisgarantie (€7,50 p.p. is in de prijs inbegrepen) in het geval van financiëel onvermogen, lees hier meer.
 • COVID-19 dekking waarbij je de reis in het geval van een oranje reisadvies of quarantaine ter plekke of in Nederland de reis kostenloos kan annuleren.
 • Pakketreis garantie waarbij in het geval van annuleringen van vluchten of overnachtingen, wij voor een passend alternatief zorgen

Wat is er nog exclusief in bovenstaande prijs?

 • In geval van een huurauto:
  • Benzine, tolwegen (weinig) en parkeerkosten in de ​de grote steden (c.a. €5-20 euro per dag)
  • Autoextra´s: Rijd je partner graag ook? Officiëel een tweede bestuurder bijboeken (of meer bestuuders) is rond de €8-10 euro per dag
 • Lunch en diner´s (ontbijt afhankelijk van de gekozen accommodaties)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien

We proberen de reis altijd samen te stellen op basis van de opgegeven wensen en budget. Om je direct een idee te geven werken we met een richtprijs binnen een bepaalde bandbreedte. Past de bandbreedte niet in jullie budget? Dan kunnen we gezamenlijk kijken hoe we de reis wel mogelijk kunnen maken.

Vluchten

 • Is het wellicht mogelijk voor jullie om te vliegen vanaf Brussel Zaventem/Charlerois/Weeze/Keulen?
 • Is vliegen met alleen 10kg handbaggage (rolkoffer) voldoende? Dit scheelt ongeveer 50 euro p.p. aan ruimbaggage kosten
 • Is een overstap voor jullie mogelijk als dit maximaal vier uur langer duurt op de heen- en terugreis.

Huurauto

 • Zou een kleinere huurauto akkoord zijn? Dit betekent dan mogelijk wel reizen met weekendtassen om baggage achterin de plaatsen
 • Zou het beginnen of eindigen van de reis zonder huurauto mogelijk zijn of zelfde een stuk van de reis per trein te reizen?

Accommodates

 • We kunnen kiezen voor 1-2 sterren guesthouses en pensions met altijd een eigen badkamer of appartementen. Zou dat een optie zijn?
 • Een verblijf buiten het centrum van de stad kan de prijs ook altijd laten zakken

Flexibel qua data of een kortere reis

 • Zijn jullie data nog flexibel? Een vertrek een paar dagen eerdere of later kan verschil uitmaken
 • Mag de reis korter duren?

Laat het weten als de richtprijs aan de hoge kant is. We denken graag met je mee!

Wil je jouw reis verder verrijken? We kennen veel écht bijzondere overnachtingsplekken zoals kastelen of boetiekhotels. Ook kunnen we een luxere huurauto (SUV/Grote klasse), 4-5 sterrenaccommodaties en bijzondere activiteiten toevoegen.

We horen graag je wensen!

Het is mogelijk om een gedeelte van de reis zelf in handen te nemen. Wij ontfermen ons dan over de rest van het programma.

De vraag of het voordeliger is om een gedeelte van de reis zelf te boeken, is een lastige. We hebben als reisorganisatie goede prijzen en wij dragen ook het risico voor je bij een ¨pakketreis¨ als bijvoorbeeld een vlucht geannuleerd wordt.

Baby´s tot 2 jaar oud bezetten geen stoel in het vliegtuig en mogen gratis óf tegen een sterk gereduceerd tarief mee. Verder slapen baby´s vaak in bed bij de ouders of in een kinderbedje wat vaak tegen een klein tarief of gratis in de accommodatie erbij gezet kan worden. Kinderstoeltjes voor de huurauto zijn vaak rond de 10 euro per dag, maar zijn ook mee te nemen in het vliegtuig. Kortom, baby´s betalen een stuk minder, al dienen de bedden en slaapkamers van de accommodaties wel weer wat groter te zijn in praktijk en niet alle accommodaties hebben babybedjes. Wij zullen de prijs voor de aangeven op basis van alle personen die reizen (inclusief baby´s).

Reis je met kinderen van 2-12 jaar oud? Kinderen in deze leeftijdsklasse worden door de luchtvaartmaatschappijen wel als volwassen passagiers gezien. Het voordeel ligt vooral in het gebruik van een sofabed voor een kleiner kind (indien gewenst) wat qua prijs weer wat lager ligt voor de hotelkamers. Verder dienen kinderen tot 12 jaar óf 1.35m groot in een kinderstoeltje te zitten in een huurauto.

Wij werken met goede en sfeervolle accommodaties vanaf middenklasse drie-sterren niveau en hoger. Deze accommodaties zijn speciaal door ons uitgezocht op meerdere criteria en zijn vaak kleinschalig en persoonlijk. We werken praktisch niet met grotere hotels waar het persoonlijke karakter mist en het lokale karakter van het land minder aanwezig is.

Wij werken met goede en sfeervolle accommodaties vanaf middenklasse drie-sterren niveau en hoger. Deze accommodaties zijn speciaal door ons uitgezocht op meerdere criteria en zijn vaak kleinschalig en persoonlijk.

We werken praktisch niet met grotere hotels waar het persoonlijke karakter mist en het lokale karakter van het land minder aanwezig is.

Afhankelijk van de periode van het jaar is het zeer fijn om een zwembad bij de accommodatie te hebben. Echter buiten het warme seizoen en hoger in de bergen warmt het water niet voldoende op om zwemmen echt lekker te maken. We houden echter rekening met een zwembad waar het kan.

Twijfel je tussen de accommodaties? Schroom niet om ons te bellen zodat we je kunnen helpen met het kiezen. We kunnen je goed adviseren wat qua locatie, parkeergelegenheid en uitstraling het best past.

Tijdens de schoolvakanties in Nederland zijn reizen naar Marokko, Spanje en Portugal populair en stijgen vluchten flink in prijs. De schoolvakanties in Duitsland en België komen vaak niet overeen met die van Nederland wat maakt dat een vlucht van Brussel of Düsseldorf qua prijs het loont om wat verder te rijden dan naar Schiphol.

Op onze website hebben we routes staan die veel geboekt worden en als een leidraad gebruikt kunnen worden om mee te beginnen. Echter, gezien elke reisgroep anders is, passen we deze reisroutes aan naar wens, zodat de reis zo goed mogelijk past.

Tijdens het boeken van je reis kan je al activiteiten toevoegen aan je reisprogramma die we direct mee kunnen boeken. Mocht je er nog niet uit zijn wat je wel of niet wil vastleggen, zijn de activiteiten ook nog later te boeken nadat je de vluchten, vervoer en accommodaties met ons hebt geboekt. We raden wel aan uiterlijk een paar weken voor vertrek de activiteitenwensen door te geven, zodat we nog tijd hebben om deze voor je in orde te maken en te vermijden dat er geen beschikbaarheid meer is.

We zijn aangesloten bij het GGTO garantiefonds, een fonds waar 300+ kleinschalige reisorganisaties en specialisten bij aangesloten zijn. Het fonds heeft hetzelfde principe als de SGR, echter hebben wij gekozen bij deze club ons aan te sluiten. We zijn tevens ook aangesloten bij de VVKR, de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.