Is telefonisch contact mogelijk?

Jazeker, op werkdagen zijn we bereikbaar van 09:00-18:00 op 020 2214178. Je kan ons op elk moment bellen, maar mocht je graag een telefonisch belafspraak maken is dat uiteraard ook mogelijk.

Bij groepsreizen vanaf 20 personen, is het ook mogelijk om een afspraak op kantoor te maken óf dat we langskomen bij u thuis/op kantoor.

Wat is een richtprijs en waar vind ik deze?

Zodra je bij ons een reisaanvraag doet, zullen we direct terugkomen met een richtprijs voor de beoogde reis.

Mocht je de richtprijs niet kunnen vinden, raden we aan te scrollen naar de eerste of tweede e-mail die je van ons gehad hebt. Zodra de vluchten, het aantal nachten per locatie en de accommodaties vast staan, komen we terug met geactualiseerde prijs van de reis. Dit noemen we de offerteprijs.

Wat is de beste tijd voor een rondreis door Marokko?

Marokko is een divers land en heeft een aangenaam klimaat tijdens alle jaargetijden. Een rondreis door Marokko is dan ook altijd mogelijk. Maar over het algemeen is de beste tijd om Marokko te bezoeken in april en mei of september tot november. Toch heeft het land tijdens elk jaargetijde zijn eigen charme.

In het voorjaar – van maart tot en met mei – heeft Marokko aangename temperaturen en staat de natuur volop in bloei. De zomermaanden – van juni tot en met augustus – zijn de temperaturen vrij hoog. In het najaar daalt de temperatuur naar een aangename waarde, maar de natuur is dan aanzienlijk minder groen.

Wil je naar de Sahara? Dan raden we aan om dit in het voor- of najaar te toen!

Is het mogelijk om ook componenten van de reis zelf te regelen?

Het is mogelijk om een gedeelte van de reis zelf in handen te nemen. Wij ontfermen ons dan over de rest van het programma.

De vraag of het voordeliger is om een gedeelte van de reis zelf te boeken, is een lastige. We hebben als reisorganisatie goede prijzen en wij dragen ook het risico voor je bij een ¨pakketreis¨ als bijvoorbeeld een vlucht geannuleerd wordt.

Is er sprake van een goedkoper tarief voor kinderen?

Baby´s tot 2 jaar oud bezetten geen stoel in het vliegtuig en mogen gratis óf tegen een sterk gereduceerd tarief mee. Verder slapen baby´s vaak in bed bij de ouders of in een kinderbedje wat vaak tegen een klein tarief of gratis in de accommodatie erbij gezet kan worden. Kinderstoeltjes voor de huurauto zijn vaak rond de 10 euro per dag, maar zijn ook mee te nemen in het vliegtuig. Kortom, baby´s betalen een stuk minder, al dienen de bedden en slaapkamers van de accommodaties wel weer wat groter te zijn in praktijk en niet alle accommodaties hebben babybedjes. Wij zullen de prijs voor de aangeven op basis van alle personen die reizen (inclusief baby´s).

Reis je met kinderen van 2-12 jaar oud? Kinderen in deze leeftijdsklasse worden door de luchtvaartmaatschappijen wel als volwassen passagiers gezien. Het voordeel ligt vooral in het gebruik van een sofabed voor een kleiner kind (indien gewenst) wat qua prijs weer wat lager ligt voor de hotelkamers. Verder dienen kinderen tot 12 jaar óf 1.35m groot in een kinderstoeltje te zitten in een huurauto.

is Marokko veilig?

Droom je van een rondreis door Marokko?  We hebben goed nieuws voor je! Onze nieuwste blog gaat dieper in op de veiligheid in Marokko en we kunnen je verzekeren: Marokko is een veilige bestemming voor iedereen!

Van de kleurrijke souks in Marrakech tot de rustige stranden van Agadir, we delen essentiële tips om je reis zorgeloos en onvergetelijk te maken.

Lees de blog [hier].

Waarom is er een prijsverschil tussen standaard pakketreizen en jullie maatwerkreizen?

Wij werken met goede en sfeervolle accommodaties vanaf middenklasse drie-sterren niveau en hoger. Deze accommodaties zijn speciaal door ons uitgezocht op meerdere criteria en zijn vaak kleinschalig en persoonlijk. We werken praktisch niet met grotere hotels waar het persoonlijke karakter mist en het lokale karakter van het land minder aanwezig is.

Wat voor soort accommodaties werken jullie mee samen?

Wij werken met goede en sfeervolle accommodaties vanaf middenklasse drie-sterren niveau en hoger. Deze accommodaties zijn speciaal door ons uitgezocht op meerdere criteria en zijn vaak kleinschalig en persoonlijk.

We werken praktisch niet met grotere hotels waar het persoonlijke karakter mist en het lokale karakter van het land minder aanwezig is.

Zit er een zwembad bij de accommodaties?

Afhankelijk van de periode van het jaar is het zeer fijn om een zwembad bij de accommodatie te hebben. Echter buiten het warme seizoen en hoger in de bergen warmt het water niet voldoende op om zwemmen echt lekker te maken. We houden echter rekening met een zwembad waar het kan.

Ik vind het lastig om accommodaties te kiezen. Hoe kan ik dit het beste doen?

Twijfel je tussen de accommodaties? Schroom niet om ons te bellen zodat we je kunnen helpen met het kiezen. We kunnen je goed adviseren wat qua locatie, parkeergelegenheid en uitstraling het best past.

Is vliegen van vanuit België/Duitsland voordeliger?

Tijdens de schoolvakanties in Nederland zijn reizen naar Marokko, Spanje en Portugal populair en stijgen vluchten flink in prijs. De schoolvakanties in Duitsland en België komen vaak niet overeen met die van Nederland wat maakt dat een vlucht van Brussel of Düsseldorf qua prijs het loont om wat verder te rijden dan naar Schiphol.

 

Voor wie in de grensstreek woont is het helemaal ideaal. Parkeren op sommige andere luchthavens kan soms ook qua prijs schelen. Zodra we merken dat vluchten vanuit Nederland hoger zijn dan gebruikelijk zullen we altijd kijken over de grens, zo kan je er vanuit gaan dat je de beste tarieven hebt.

Wat is het verschil tussen websitereis en reis op maat?

Op onze website hebben we routes staan die veel geboekt worden en als een leidraad gebruikt kunnen worden om mee te beginnen. Echter, gezien elke reisgroep anders is, passen we deze reisroutes aan naar wens, zodat de reis zo goed mogelijk past.

Is Barrio Life aangesloten bij een garantiefonds?

Ja! We zijn aangesloten bij VZR Garant. Het fonds heeft hetzelfde principe als de SGR, echter hebben wij gekozen bij deze club ons aan te sluiten. We zijn tevens ook aangesloten bij de VVKR, de vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.

Kan er meer bagage aan de vlucht toegevoegd worden?

 Jazeker, standaard rekenen we altijd op 15kg ruimbaggage bij reizen vanaf 5 dagen, naast de 10kg handbaggage die je al mee kan nemen aan boord. Het is ook mogelijk om 20 kg en soms ook 25kg aan ruimbaggage mee te nemen. Informeer ons over je weten en dan helpen we je graag.

Is het goedkoper om dag eerder/later aan te komen?

Als je reist rond de schoolvakantie periode loont het weleens om op een vrijdag heen te vliegen en/of een maandag terug. Zo kan een vrijdagavondvlucht of een maandagochtend vlucht nog weleens een prijsbesparing opleveren. Geef ons daarom altijd ook een bandbreedte op tussen welke data je kan reizen en dan zorgen we voor het beste vluchtschema en de prijs/kwaliteit.

Hoe verschilt de kust van het binnenland? Wat moet ik kiezen?

De Marokkaanse kust is minder bekend dan het binnenland van Marokko. De steden in het binnenland zoals Fes, Meknes, Marrakech, Chefchaouen etc. bieden veel bezienswaardigheden wat maakt dat de kust wat minder bezocht wordt. Echter wil dat niet zeggen dat Marokko geen mooie stranden heeft. Essaouira en de bekende badplaats Agadir zijn mooie kuststeden om een reis te eindigen aan het strand. Agadir is daarbij een goede plek voor een zon-zee-strand afsluiting en Essaouira is meer voor surfen en wie graag ook de culturele Medina wil bezoeken.

Wat is een ideaal reistempo? En is het pittig om zo kort op plekken te verblijven?

Soms nemen we één nacht op in een bepaalde plaats. Dit doen we als we weten dat er niet meer te bezoeken is in de omgeving dan voor een middag bijvoorbeeld als je daar aankomt. We nemen ook weleens één nacht op als de reis kort is en je veel plaatsen wil zien. Voor de grotere steden is twee nachten ideaal.

Is een combinatiereis naar Marokko en Andalusië aan te raden?

Het is goed mogelijk en ook heel leuk om Marokko en Andalusië (Zuid-Spanje) te combineren. De eeuwenlange hiistorie van de Moren die Spanje binnenvielen maakt dat de bezienswaardigheden vergelijkbaar zijn en voor liefhebbers van cultuur en architectuur is het een interessante combinatie.

Hoe warm is ‘’warm’’ in Marokko?

In Marokko kan het overdag in de steden rond de 10 graden liggen in de winter en in de zomer rond de 35-40 graden. Afhankelijk van het jaargetijde en je reisroute adviseren we je over de beste reisroute.

Is er wel water bij de bekende watervallen in Marokko?

De watervallen bij Ourika en Ouzoud (de bekendste plaatsen) zijn het grootst tussen april en juli. In de herfst en winter stroomt er minder water al is er altijd water in de watervallen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht!