Treinreizen, 5x groen door Portugal, Marokko en Spanje!

treinreizen

Het is tegenwoordig populair maar ook van groot belang om ook een verantwoorde en duurzame manier te reizen. En hierin maken treinreizen een comeback. Wanneer je met de trein reist stoot je tot wel 90% minder CO2 uit dan wanneer je met het vliegtuig zou gaan! Op een comfortabele manier reis je tussen onze schilderachtige bestemmingen, die achter het raam als een panorama langs je razen. Of het nou de donkere wouden van Portugal zijn, of de uitgestrekte zandvlaktes van Marokko, het komt allemaal voorbij! Stap jij mee aan boord op deze 5 waanzinnige treinreizen?

 

treinreizen1. Treinend tussen de koningssteden van Marokko

De koningssteden van Marokko zijn de vier steden die elk ooit de hoofdstad van het Noord-Afrikaanse land waren. Stap aan boord van de comfortabele Marokkaanse treinen die je snel van A naar B brengen. In de imposante steden Tanger en Casablanca dwaal je tussen enthousiaste verkopers en kleurrijke marktkramen in de medina. In Fes en Marrakech geniet je van smaakvolle streekgerechten die je zelf op tafel tovert met een kookworkshop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een traditionele Marokkaanse tajine? Gelukkig hebben we ook een fietstocht voor je op het oog, waar deze calorieën er snel weer mee af vliegen!

Meer weten over deze reis? Lees dan hier meer!

 

 

 

treinreizen2. The best of both; Spanje én Portugal

Op een duurzame manier reizen wordt tegenwoordig steeds belangrijker, en daarin speelt de trein een grote rol! Het voordeel van een treinreis is dat je makkelijk meerdere bestemmingen kunt aandoen, zoals op deze reis; je bezoekt namelijk Spanje én Portugal! Met de hogesnelheidslijn zoef je tussen de Zuid-Europese landschappen, frisgroene heuvels en goudgele vlaktes, het raast allemaal aan je voorbij! De reis begint in San Sebastian, waar je uitkijkt over het azuurblauwe water van de Golf van Biskaje. Daarna doe je historische wereldsteden aan als Lissabon, Porto en Madrid, maar ook verborgen parels als Óbidos en Guimarães waar je waanzinnige kastelen bezoekt!

Meer weten over deze reis? Lees dan hier meer!

 

 

 

 

 

3. Op een groene manier naar de gouden driehoek

De gouden driehoek, het is werkelijk zo mooi als het klinkt! Sevilla, Córdoba en Granada, deze treinreis brengt je er! Andalusië heeft een uitgebreide en roemrijke geschiedenis met sterke Arabische en Katholieke invloeden. De weelderige rijkdom is voelbaar als je door de wereldberoemde paleizen en forten van de historische steden struint. In het hart van de stad speelt het authentieke Spaanse leven zich af. Raak betoverd door de kunsten van de Flamenco in Sevilla, of kom volledig tot rust in het eeuwenoude badhuis van Granada. Je merkt het al; deze reis is voor échte cultuurliefhebbers! 

Meer weten over deze reis? Lees dan hier meer!

 

treinreizen

 

4. Compleet Andalusië binnen handbereik

Heb je nou aan de steden van de gouden driehoek nog niet genoeg? Dan hebben wij een waanzinnige 22-daagse treinreis die je langs werkelijk álle hoogtepunten van Andalusië neemt! Deze reis maakt een wonderlijke ronde van het oosten naar het westen van Andalusië. Dit doe je uiteraard op een leuke, en bovendien duurzame manier, per trein. Afgewisseld met uitgebreide natuur, zoals een tocht door de uitgestrekte vlaktes van de Tabernas-woestijn, leer je het traditionele Spanje kennen. Vergeet niet je wandelschoenen op je packlist te zetten! In de steden loop je van het ene tapasbarretje naar het andere historische paleis. Die 10.000 stappen per dag ga jij zeker halen!

Meer weten over deze reis? Lees dan hier meer!

 

treinreizen

5. Zelf de controle tijdens jouw reis door Marokko

Neem je nou toch graag het roer in eigen handen? Dan is deze treinreis door Marokko echt iets voor jou! Op de helft van deze tocht trek je namelijk zelf met een huurauto de binnenlanden van Marokko in. Onderweg hebben we tal van tips voor je die je bezoekt met je eigen auto. Wat dacht je van een verfrissende duik in een kletterende waterval? Of een uitzicht over de Dades kloof, omgeven door ontelbare palmbomen en groene oases? Als (letterlijk en figuurlijk) hoogtepunt van deze reis kan je een ballonvaart maken over de omgeving van Marrakech. Dit zorgt voor een oogverblindend plaatje wanneer de stad oranjerood wordt verlicht bij de opkomende zon!

Meer weten over deze reis? Lees dan hier meer!