Historische wandeling in een prachtig gebied in Portugal

Educatieve activiteit voor cultuurliefhebbers

Explore Boot tour icoonExplore: Interessante tour geschikt voor jong en oud

Intensiviteit Icoon CoasteeringIntensiviteit: Actieve activiteit zonder hoge intensiteit

albacao 2

UNESCO-werelderfgoed in Portugal!

Heel dicht bij elkaar vinden we twee belangrijke UNESCO-werelderfgoedplekken. De kloosters van Alcobaça en Batalha waren het toneel van opmerkelijke tijd die de geschiedenis van Portugal vanaf het begin vertellen en de meest majestueuze architecturale en artistieke stijlen omvatten, nu onthuld en uitgelegd door een lokale gids die uw gezelschap zal zijn tijdens deze vier uur durende tour.

Ontdek hier of de historische tour bij je past!

Deze activiteit is inclusief en erg uniek! Ben jij een echte cultuurliefhebber en hou je van geschiedenis en architectuur?Dan is deze historische wandeling iets voor jou!

Benieuwd naar het mooiste wat Portugal te bieden heeft? Boek dan hier deze activiteit!

De kloosters

Klooster van Batalha

Joao (de toekomstige koning van Portugal) versloeg in 1385 een belangrijke slag de legers van Castilië wat een einde maakte aan de dynastische crisis. D. Joao droeg het klooster op aan de heilige maand, die hij had aangeroepen om te helpen bij de overwinning. Dit was de aanzet tot de stichting van dit meesterwerk, waarvan de bouw ongeveer twee eeuwen duurde. Het resultaat was één van de meest fascinerende gotische monumenten van het Iberische schiereiland. Pas in 1983 werd de architectonische waarde en de historische betekening erkent als werelderfgoed.

Het klooster is gelegen in het Batalha, wat gelegen is ongeveer 100 km boven Lissabon. Het stadje heeft ongeveer 15.000 inwoners en is vrijwel alleen bekend door het imposante klooster wat er te vinden is.

Het klooster van Alcobaça

Dit prachtige klooster ligt in het stadje Alcobaca in de regio Leiria. Het klooster stamt uit de 12e eeuw. De oorsprong van het klooster is dicht verbonden met het Portugese koningshuis en de strijd om de Moren terug te drijven. Koning Alfons I beloofde de grond waarop het klooster gebouwd is aan een heilige te schenken als de verovering op de Moren zou lukken. Zo geschiedde in 1147 en een aantal jaar later startten de cisterciënzers (heiligen) met de bouw van het klooster.

De kerk en het klooster zijn de eerste gotische gebouwen in Portugal. Omwille van de architectuur, omvang en waarde is dit gotische meesterwerk van in 1989 erkend als werelderfgoed. Daarnaast werd het gebouw in 2007 uitgeroepen tot de zeven wonderen van Portugal.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 4 uur durende activiteit

Location Icon Coasteering Sesimbra Batalha Monastery

Prijs: €59,76 per Persoon

Coasteering Sesimbra Jumping

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Gids
Vervoer
Entreetickets

Exclusief

Lunch
Faciliteiten
Merchandise

De activiteit vindt plaats in cultuurregio Nazare

Het Alcobaça en Batalha klooster liggen ongeveer 20 km van elkaar af. De plekken speelden een belangrijke rol in de geschiedenis en zijn daarom echte UNESCO werelderfgoed waardige bestemmingen. De plaatsen liggen vlak bij de zee en daarom is er een zeer aangenaam mild klimaat te bewonderen.

Overnachten in de regio

Meer van regio Tomar en Nezere ontdekken? Rond Lissabon bevinden zich een aantal prachtige accommodaties om te overnachten tijdens je reis. De accommodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Ervaar Málaga en andere leuke plekken in Andalusië met onze treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in de regio Tomar en Nezere! Maak je reis naar MIdden-Portugal compleet met onderstaande activiteiten en bezoek het Arrábida natuurpark. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Jeep SafariStoere jeepsafari langs ruïnes en stranden van het Arrábida park

Boat Tour Varen en Snorkelen

Varen en snorkelen door het Arrábida park met een privé boot

Wine Tasting PortugalEen wandeling en proeverij in het natuurpark Arrábida

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem de kloosters mee in je reis.

maatwerk