Todra kloof

Wat te doen in Todra kloof?

De Todra Kloof is een kloof in het oostelijke deel van het Atlasgebergte in Marokko, in de buurt van de stad Tinghir. Door de kloof stroomt de Todgha rivier. Deze voormalig woeste rivier heeft de kloof uitgesneden en is tegenwoordig nog maar een klein, dun gletsjerbeekje.

De Todgha en de naburige rivieren hebben zich in de kalksteen uitgesneden waardoor de kloof is ontstaan. De laatste 600 meter van de Todgha-kloof zijn de meest spectaculaire. De kloof versmalt hier op sommige plaatsen tot iets meer dan 10 meter breed, met enorme hoge rotswanden tot 160 meter aan beide kanten van de kloof.

De Todra Kloof is erg geschikt om foto’s te maken maar hou rekening met de tijd. Het beste licht is ’s ochtends als het zonlicht in de kloof schijnt. ’s Middags is het er donker. Wist je verder dat de Todra Kloof enorm geliefd is bij klimmers? Dit komt door zijn robuuste rotsen met veel ongelijke oppervlakken.

Secret tips van Barrio Life!

#Hike tips! In de Todra Kloof kun je prachtig wandelen. Geef tijdens het lopen je ogen de kost terwijl de rotsen van kleur veranderen door de zon.

#Explore tips! Ga met je auto verder de kloof in en ontdek dorpjes waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over de Todra Kloof? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je de Todra Kloof kan combineren met onze Natuurrondreis Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.