Todra Kloof: een natuurschoon vlakbij Tinghir

De Todra Kloof is een kloof in het oostelijke deel van het Atlasgebergte in Marokko, in de buurt van de stad Tinerhir. Door de kloof stroomt de Todgha rivier. Deze voormalig woeste rivier heeft de kloof uitgesneden en is tegenwoordig nog maar een klein, dun gletsjerbeekje.

De Todgha en de naburige rivieren hebben zich in de kalksteen uitgesneden waardoor de kloof is ontstaan. De laatste 600 meter van de Todgha-kloof zijn de meest spectaculaire. De kloof versmalt hier op sommige plaatsen tot iets meer dan 10 meter breed, met enorme hoge rotswanden tot 160 meter aan beide kanten van de kloof.

De Todra Kloof is erg geschikt om foto’s te maken maar hou rekening met de tijd. Het beste licht is ’s ochtends als het zonlicht in de kloof schijnt. ’s Middags is het er donker. Wist je verder dat de Todra Kloof enorm geliefd is bij klimmers? Dit komt door zijn robuuste rotsen met veel ongelijke oppervlakken.

 

Meer weten over Todra Kloof en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.