Geniet van de cultuur en rust op Terceira – 5 fijne activiteiten

Terceira is het tweede grote eiland van de Azoren-archipel. Het eiland is slechts 29 kilometer lang en 18 kilometer breed. Ontdek het eiland per auto en bewonder de glooiende heuvels, vissersdorpjes en dramatische kliffen. Het eiland trekt minder toeristen dan haar grote broer São Miguel met de grote hotspots, maar Terceira is zeker het bezoeken waard voor degenen die van rust, cultuur en natuurschoon houden. Hier zijn de top 5 dingen om te doen op het eiland:

 

1. Slenteren door Angra do Heroísmo

Verken de charmante hoofdstad Terceira, met een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dwaal door de historische straatjes, bewonder de kleurrijke gebouwen en bezoek bezienswaardigheden als de 16e-eeuwse kathedraal en het prachtige centrale plein Praça Velha. Je vindt hier heerlijke restaurantjes. De ultieme plek om van de lokale keuken te genieten.  Vis vind je hier zeker op het menu. Ook zijn er fijne zandstrandjes waar je kunt vertoeven. 

 

 

 

 

 

2. Daal af in de diepte van krater Caldeira Guilherme Moniz

In de krater ligt Algar do Carvão, een ondergronds stelsel waar je 90 meter diep kunt afdalen. Eerst door een smalle gang en langs lange trappen, en dan kom je uit in een enorme ondergrondse kamer met een kristalheldere lagune, stalactieten en unieke rotsformaties. De muren zijn groen van het mos, en het buitenlicht schijnt van boven zo naar beneden de grot in. Dit wordt met recht een natuurwonder genoemd en mag niet ontbreken bij een bezoek aan Terceira. 

 

 

 

 

3. Duik in de geschiedenis en bezoek de forten van Terceira

Terceira staat bekend om zijn indrukwekkende forten, die werden gebouwd om het eiland te beschermen tegen indringers. Breng een bezoekje aan Forte de São Sebastião. Deze historische site geeft inzicht in de militaire geschiedenis van het eiland en biedt prachtige uitzichten over de oceaan. 

 

 

 

 

4. Ga op avontuur en verken de Gruta do Natal

Ontdek de Gruta do Natal, een vulkanische grot in de buurt van het dorp Biscoitos. Je krijgt een haarnetje en helm op en dan daal je af in het ondergrondse grottenstelsel.. Het is ontstaan doordat lava ondergronds stroomt en de buitenkant van de lava uithardt. Hierdoor ontstaat er een tunnel. Liefhebber van grotten? Kies voor een combinatieticket voor Algar do Carvão en Gruta do Natal

 

 

 

 

 

5. Ontspan op het strand Praia da Vitória

AzorenDe eilanden kennen niet zoveel zandstranden. Maar tijdens een bezoek aan het zandstrand Praia da Vitória neem je een duik in het heerlijke heldere water, met schilderachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ben je toevallig niet aan de oostkust of bij Angra, maar wil je wel een verfrissende duik nemen? Rond het eiland zijn meerdere natuurlijke zwembaden uitgehouwen in vulkanisch gesteente. Het bekendste is het Biscoitos natuurzwembad met kristalhelder water en een dramatisch uitzicht op de oceaan. Er is geen strand, maar de locals liggen op hun handdoek op de warme stenen.