Teambuilding in Spanje: 5 unieke groepsactiviteiten

Spanje

Spanje is niet alleen een populaire vakantiebestemming, maar het dient ook als een inspirerende omgeving voor teambuilding. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenactiviteiten, culturele ontdekkingen of creatieve workshops, de diversiteit van Spanje zorgt voor unieke en gedenkwaardige ervaringen. Wij hebben een lijst samengesteld met vijf bijzondere activiteiten waarmee jij jouw team kan versterken.

 

1.Interactief stadsspel in Sevilla

Sevilla staat bekend om zijn rijke geschiedenis en charmante straatjes. Ontdek de prachtige stad met een interactief stadsspel. Tijdens het spel wordt jouw groep in drieën gesplitst. Ieder team krijgt een unieke kleur en daarbij een route met opdrachtkaarten. De route bevat stops bij de verborgen parels van de stad. Voer bij deze plekken de opdrachten zo goed mogelijk uit en verdien daarmee punten met je groepje. Op het einde worden alle punten opgeteld en wint het team met de meeste punten. Een echte teambuildingactiviteit die samenwerking en goede communicatie vereist. Leer je groepsgenoten beter kennen, terwijl je de verborgen parels van Sevilla ontdekt.

 

 

 

 

2.Mountainbiken in de Sierra Nevada

Voor groepen die op zoek zijn naar een adrenalinekick en avontuur, is de Sierra Nevada de perfecte locatie. Ga met je team mountainbiken door de prachtige landschappen. Om deze activiteit net wat uitdagender te maken, wordt het team opgedeeld in kleine groepjes. Ieder team krijgt een kompas en een kaart met coördinaten. Zoek samen met je groepje uit hoe je bij het eindpunt komt. Geniet onderweg van de adembenemende natuur en de spectaculaire uitzichten. Door samen te werken bij het overwinnen van uitdagende obstakels en het nemen van risico’s, bouw je vertrouwen op en wordt de communicatie binnen de groep verbeterd.

 

 

 

3.Workshop mozaïeken in BarcelonaSpanje mozaieken

Barcelona staat bekend om zijn rijke artistieke erfgoed, van de architecturale meesterwerken van Gaudí tot de levendige kunstscene. Ervaar de creatieve sfeer van de stad door deel te nemen aan een workshop mozaïeken. De workshop begint met een introductie tot de fascinerende geschiedenis van de mozaïekkunst. Je leert over de verschillende technieken en materialen. Na de uitleg werk je samen met je teamleden aan het doel: het maken van een gezamenlijk kunstwerk. Door samen te werken aan het ontwerp, het selecteren van materialen en het plaatsen van de mozaïekstukjes, wordt de teamspirit binnen de groep versterkt. Bovendien helpt deze activiteit teamleden om in het moment te zijn en hun gedachten te verzetten. Bewonder na afloop het prachtige mozaïek kunstwerk waar jullie samen aan hebben gewerkt. Hang deze tastbare herinnering op kantoor als aandenken van de reis.

 

 

 

4.Kookchallenge in Valencia

Valencia staat bekend om de heerlijke traditionele paella. Vaak is het hoofdingrediënt van Paella vis, maar tijdens deze kookchallenge ontdek je de vegetarische- en kipvariant. Je team wordt opgesplitst in drie groepen. Iedere groep bereidt één van de drie varianten. Werk samen met je teamgenoten en zorg ervoor dat jullie paella de lekkerste wordt. Als alle gerechten klaar zijn worden deze geproefd! Ga met je team aan een lang gedekte tafel zitten en geniet van de heerlijke maaltijd. Geef elke paella een score en aan het einde wordt het winnende team met de meeste punten bekend gemaakt! Een activiteit die de teamspirit versterkt en waarbij gezelligheid garant staat.

 

 

 

5.Avontuurlijk kajakken op Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Spaanse Balearen. Het eiland staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalhelder water en prachtige landschappen. Begin je avontuur bij Cala Figuera. Dit is een schilderachtige havenstad aan de oostkust van het eiland. Huur samen met je team kajaks en verken de mooie kliffen en grotten van de kustlijn. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee. Kajakken op zee kan een spannende en uitdagende ervaring zijn. De wind, golven en het open water vereisen dat je balans moet blijven houden en goed moet samenwerken met je kajak maatje. Deze avontuurlijke teambuildingactiviteit biedt dus niet alleen plezier en opwinding, maar het versterkt ook het teamgevoel.