Een teambuilding reis – 5 x positieve impact op het succes van je organisatie

Door actief met teambuilding aan de slag te gaan, verbeter je de werksfeer van je organisatie. Een impactvolle manier om dit te bereiken is door op teambuilding reis te gaan. Hier zijn 5 manieren hoe een teambuilding reis bijdraagt aan het behalen van de bedrijfsdoelen.

 

1.Sterkere en betere relaties tussen de werknemers 

kookworkshop marrakech teambuilding

Een teambuilding reis biedt jouw collega’s de kans om op een informele manier,  tijd met elkaar door te brengen. Neem bijvoorbeeld met je team deel aan een Portugese kookworkshop in Porto. Bereid samen de maaltijd t en leer ondertussen elkaar beter kennen. Dit soort activiteiten leiden tot sterkere relaties en een gevoel van kameraadschap. Zelfs na de reis zijn de effecten te zien. Werknemers voelen zich meer op hun gemak bij elkaar en de werksfeer wordt prettiger.

 

 

 

 

Tapas groep2.Betere en effectievere samenwerking 

Communicatie is de key tot succes. Een teambuilding reis stelt werknemers namelijk in staat om open en eerlijk te communiceren. Kies bijvoorbeeld voor een tapas speurtocht door Barcelona. Tijdens deze activiteit gaat het team samenwerken door het uitvoeren van verschillende opdrachten om zo bij de eettentjes te komen. Zodra een opdracht is behaald, wordt het team beloond met heerlijke lekkernijen uit de Spaanse keuken. Terug op de werkvloer zijn de effecten merkbaar. Het helpt werknemers om beter te begrijpen hoe ze effectief met elkaar communiceren en eventuele communicatie barrières te overwinnen.

 

 

3.Vergroting van de motivatie en betrokkenheid teambuilding samenwerken

Een teambuilding reis kan ook het moreel van de werknemers opkrikken. Het biedt een onderbreking van de dagelijkse werkroutine, wat verfrissend en stimulerend werkt. Werknemers komen waarschijnlijk gemotiveerder en meer betrokken terug op het werk, wat leidt tot een hogere productiviteit. Hierdoor groeit ook de personeelstevredenheid en dat maakt jouw bedrijf ook nog is duurzamer.

 

 

 

 

4.Verbeterde probleemoplossende vaardigheden

Teambuilding activiteiten omvatten vaak probleemoplossende taken, die werknemers helpen hun probleemoplossende vaardigheden te verbeteren. Wanneer je groep leert om problemen samen op te lossen, worden ze effectiever op de werkvloer. Kies bijvoorbeeld voor een spannend Escape spel in Marrakech. Tijdens deze activiteit wordt het probleemoplossend vermogen getest. Het team gaat samenwerken om diverse aanwijzingen te vinden met als doel: de medina ontsnappen. Niet alleen leuk om te doen, maar het leidt ook tot het verbeteren en ontwikkelen van vaardigheden.

 

 

5.Verlaagt het stressniveau Yoga saharawoestijn

Een ander voordeel van een teambuilding reis is dat het ook stress kan verminderen. Het personeel neemt letterlijk en figuurlijk  afstand van het werk en kan zich concentreren op plezier maken en relaties opbouwen. Kies voor yoga cursus in de Sahara woestijn, waar je langzaam de geelkleurige zon door de zandduinen ziet opkomen. Een perfecte activiteit om even tot rust te komen. Het stressniveau verlaagt en het algehele welzijn verbetert. Het team is na de reis goed uitgerust en volledig opgeladen om met een positieve blik aan de slag te gaan. 

 

 

Kortom, een teambuilding reis heeft veel voordelen. Het kan de communicatie verbeteren, het teamwerk versterken, de motivatie verhogen, probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen en stressniveaus verlagen. Dus, als je op zoek bent naar manieren om de bedrijfsdoelen te behalen en je team te versterken, dan is een teambuilding reis de perfecte oplossing.