Teambuilding in Portugal: 5 unieke activiteiten

Portugal teambuilding

Portugal is een zonnig land met een rijke cultuur en een divers landschap. Het is dan ook een ideale bestemming voor een teambuilding trip met je collega’s. Of je nu op zoek bent naar avontuur, creativiteit of een culinaire ervaring, Portugal heeft het allemaal. Wij hebben een lijst samengesteld met vijf bijzondere activiteiten waarmee jij jouw team kan versterken.

 

1.Workshop Portugese tegeltjes maken

Portugal tegelsAls je op zoek bent naar een creatieve en ontspannen activiteit, dan is een workshop Portugese tegeltjes een uitstekende keuze. In Porto zijn er mooie ateliers die grote groepen met een warm welkom ontvangen. Tijdens de workshop wordt je ingedeeld in kleine groepjes waar je samen gaat werken om een Portugese tegel te maken met mozaïek steentjes. Een creatieve activiteit waar je gaat samenwerken om de kleuren en de steentjes zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Communiceer met je groep en zorg voor een duidelijke taakverdeling. Later worden alle tegels samengevoegd tot een mooi geheel. Een speciaal kunstwerk om mee te nemen en op te hangen in kantoor als aandenken van de reis.

 

 

2.Unieke street art game door Lissabon

Lissabon

Lissabon staat bekend om zijn prachtige street art en graffiti. Ontdek de levendige straatkunst op een andere manier door een street art game te spelen samen met je team. Tijdens deze activiteit ga je op zoek naar de mooiste street art in de stad en los je onderweg verschillende opdrachten en puzzels op. Met dit spel wordt je team uitgedaagd om samen te werken om alles binnen de tijd op te lossen. Het is een leuke manier om de stad te verkennen en tegelijkertijd de teamspirit te versterken.

 

 

3.Kookchallenge in een traditioneel Portugees landhuis

Teambuilding Portugal

De Portugese keuken is een mix van Mediterrane, Afrikaanse en Europese invloeden. Het land staat bekend om zijn verse zeevruchten en pure smaken. Neem met je team deel aan een kookchallenge in een traditioneel Portugees landhuis. Geheel afgehuurd voor jouw team, leren jullie hoe je het overheerlijke gerecht bacalhau à Brás maakt. De chef-kok geeft uitleg over alle ingrediënten, maar zonder verdere instructies. Aan jullie groep de opdracht om zelf uit te vogelen hoe het gerecht moet worden klaargemaakt. Zorg voor een goede taakverdeling en werk efficiënt, want binnen 2 uur moet het gerecht op tafel staan! Een uitdagende manier om samenwerking te stimuleren, het teamgevoel te versterken en na afloop te genieten van jullie zelfgemaakte gerecht.

 

 

4.Kajakken in het azuurblauwe water van Lagos

Teambuilding Portugal

Als je team op zoek is naar avontuur, dan is kajakken in de azuurblauwe wateren van Lagos een absolute aanrader. Met een kajak kun je de grotten en kliffen van de Algarve verkennen en genieten van het adembenemende uitzicht op de kustlijn. Kajakken op zee kan uitdagend zijn, door de wind en de golven op het open water is het belangrijk om te letten op je balans. Werk samen met je collega zodat je koers blijft houden. Een echte teambuilding activiteit die het teamgevoel versterkt.

 

 

5.Afsluit diner in de Douro vallei met streekgerechten

Douro vallei

Als de reis tot een einde komt, dan is er geen betere manier om af te sluiten met een chique diner in de Douro vallei. Deze regio staat bekend om zijn wijngaarden en uitstekende gastronomie. Dineer midden in de wijngaard aan lang gedekte tafels, waar je een prachtig uitzicht hebt over de groene vallei. Ruik de frisse geuren van de druivenbomen en hoor de vrolijke klanken van de gitarist op de achtergrond. Geniet van de beste streekgerechten, zoals verse zeebaars en luchtige karamel pudding. Deze ontspannende en sfeervolle avond biedt een perfecte gelegenheid om het teamgevoel te versterken en herinneringen te creëren die nog lang zullen blijven hangen.

 

 

Kortom, Portugal biedt veel unieke teambuilding activiteiten aan die je team inspireert, uitdaagt en verbindt. Of je nu kiest voor creatieve workshops, outdoor activiteiten of culinaire ervaringen, je team zal zeker genieten van deze onvergetelijke reis. Plannen om met een groep naar Portugal af te reizen? Doe gratis en vrijblijvend een reisaanvraag.