Tapas in Sevilla, 5x samen smakelijk genieten

tapas in Sevilla

Tapas en Sevilla zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad kent dan ook talloze tapasbars waar tot in de late avonduurtjes met elkaar wordt getafeld. We hebben vijf authentieke restaurants voor de beste tapas in Sevilla voor je op een rijtje gezet!

tapas in sevilla

1. El Pintón

El Pintón bevindt zich in een voormalig magazijn waar nu rond een warm verlichte patio de meest waanzinnige tapas in een modern jasje wordt geserveerd. Voor een vriendelijke prijs is dit dé place to be om met een smaakvolle Spaanse wijn te proosten op een prachtige vakantie. Het personeel spreekt uitstekend Engels en staat voor je klaar om de parels van de menukaart aan je aan te bevelen. Na het eten geniet je van fruitige cocktails terwijl een DJ je verzorgt van gemoedelijke en fijne plaatjes. 

 El Pintón, C. Francos, 42, Sevilla

 

2. Het welkbekende La Brunilda

tapas in sevilla

Inderdaad, tapasbar La Brunilda kom je bijna op elke ‘beste tapas in Sevilla-lijst’ tegen, maar dat is dan ook niet zonder reden. Door smalle lieflijke straatjes kom je uit bij de grote koningsblauwe voordeur waarachter de meest smaakvolle tapas voor je ogen wordt bereid! Geniet in de rode avondzon die door de grote ramen binnenvalt van misschien wel de beste patatas bravas uit Sevilla. Het restaurant is enorm populair, dus reserveer je tafeltje op tijd om de lange wachtrij te ontlopen.

La Brunilda, C. Galera, 5, Sevilla

 

tapas in sevilla

3. Traditionele tapas bij Bodeguita Romero

In het hart van de stad, tussen twee krappe straatjes, ligt Bodeguita Romero. Deze tapasbar is al 70 jaar up-and-running door dezelfde familie! Hier serveren ze traditionele Andalusische tapas zoals Albondigas (gehaktballetjes) en Berenjena con Miel (Aubergine in honing). Wil je nou echt als een local overkomen? Bestel dan een Tinto de Verano in plaats van een sangria. Dit is een frisse wijncocktail met een lager alcoholpercentage, een echte dorstlesser dus!

Bodeguita Romero, C. Harinas, 10, Sevilla

 

 

4. Proef de historie bij El Rinconcillo

tapas in sevilla

El Rinconcillo serveert al sinds 1670 tapas en is daarmee het oudste restaurant van Spanje. Zo, die kan van je bucketlist af! Door dit historisch feit is het een trekpleister voor toeristen, maar laat je daardoor niet tegenhouden. Tussen de kleurrijke mozaïektegeltjes en geurende hammen aan het plafond ervaar je de authentieke sfeer die na al die eeuwen nog steeds voelbaar is. Hou er rekening mee dat er niet altijd zitplekken zijn, dus voel je vrij om je tussen de locals aan de toog te mengen. Zo ging het in 1670 immers ook!

El Rinconcillo, C. Gerona, 40, Sevilla

 

5. De rust opzoeken bij Hotel Cortijo Torre de la Reina

tapas in sevilla

Eet je nou graag liever in een iets rustigere omgeving? Stap dan voor slechts een halfuurtje in de auto richting Cortijo Torre de la Reina. Op de eeuwenoude binnenplaats van deze cortijo (Spaans voor boerderij) waan je je in een oase van rust tussen kletterende fonteintjes en frisgroene bloementuinen. In een intieme sfeer wordt het ene na het andere streekgerecht naar grootmoeders  recept geserveerd. De vrouw des huizes steekt haar hart en ziel in haar familiebedrijf waar je met grenzeloze gastvrijheid wordt ontvangen!

(Let op: reserveren is vereist!)

Hotel Cortijo Torre de la Reina, P.º Alameda, 3, Sevilla

 

Tips:

  • Ga niet te vroeg eten! De Spanjaard is gewend zeker tot 20:30 te wachten met aanschuiven, en meeste restaurants gaan dan ook pas rond die tijd open.
  • De ‘Sobremasa’, wat wij kennen als natafelen, is voor Spanjaarden misschien nog wel belangrijker dan de maaltijd. Geniet na je diner nog van een ‘chupito’ een likeurtje wat je in traditionele restaurants vaak gratis krijgt aangeboden.
  • Genoten van je maaltijd? Gooi je servet vooral op de grond! Dit is traditie in Spanje en betekent dat er gezellig samen tapas wordt gegeten.