Tanger, de handelsstad van Marokko

Tanger ligt in Noord-Marokko en had in 2014 948.000 inwoners. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is zeer belangrijk voor het vervoer van mensen en goederen tussen Europa (Spanje) en Afrika (Marokko). Door de recente economische heropleving vestigen plattelandsbewoners zich in en rond de stad, waar meer uitzicht op werk is.

Tanger is de op één na grootste stad van Marokko. De stad is in verschillende handen geweest en door het internationale verleden wordt er momenteel Arabisch, Riffijns, Frans en Spaans gesproken. In 2002 verklaarde koning Mohammed VI dat hij de noordelijke regio van Tanger-Tetouan wilde moderniseren en hier het economische zwaartepunt van Marokko wilde leggen.

Tanger wordt gezien als een goede stad om uit te gaan. De populairste club om de voetjes van de vloer te halen is Beachclub 555. Overdag kun je er heerlijk van het uitzicht genieten en een lekkere pizza eten. ’s Avonds komen de beste dj’s plaatjes draaien en kun je er de hele nacht dansen.

Op het hoogste punt van Tanger ligt de Kasbah: een van de oudere stadsdelen van Tanger. Het is een hele klim om er te komen maar je hebt het mooiste uitzicht over de straat van Gibraltar als je eenmaal boven bent. In de Kasbah wordt je herinnert aan Mediterrane dorpjes maar dan wel met veel Arabische invloeden. De medina van Tanger mag je zeker niet overslaan. Auto’s zijn niet toegestaan dus het is een paradijs voor wandelaars. Je kunt van alles en nog wat eten en doen maar mensen kijken blijft volgens ons toch wel het leukst. Grand Socco is de plek waar het allemaal gebeurt, het is de ontmoetingsplek van de stad. Bab Fass is de romantische entree voor de medina. Ooit was Petit Socco het centrum van drugshandel en prostitutie maar tegenwoordig is het een relax plekje.

 

Meer weten over Tanger en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.