Tétouan

Wat te doen in Tétouan?

Tétouan is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Tétouan in het noorden van Marokko en het culturele centrum van de regio Tanger-Tétouan-Al Hoceïma. Tétouan heeft meer dan 500.000 inwoners. De stad ligt ongeveer 60 kilometer ten oosten van de stad Tanger en ook niet ver van Ceuta en de Straat van Gibraltar. De stad bevindt zich ten noord-westen van het Rifgebergte.

Tetouan werd gevestigd in de derde eeuw voor Christus. Op de vindplaats Tamuda bevinden zich voorwerpen uit de Phoenicische en Romeinse tijdperken. Rond 1305 A.D. bouwde de Marinidische koning Abu Thabit de stad, en voerde van daaruit aanvallen uit op Ceuta.

Toen de stad rond 1400 berucht werd als toevluchtshaven voor piraten werd ze vernietigd. In de vijftiende eeuw bouwden de vluchtelingen van de Spaanse ‘reconquista’ Tetouan opnieuw op. Tot op vandaag de dag vind je in Tetouan de Spaanse invloeden terug, bijvoorbeeld de straatnamen die zowel in het Arabisch als in het Spaans zijn geschreven, en mensen die Spaans spreken.

De binnenstad is zeer karakteristiek en traditioneel. Men vindt hier bijvoorbeeld veel oude witte huizen, die enkel laag gebouwd zijn. Overal in de stad ziet men mensen die oude ambachten beoefenen, zoals wevers, juweliers en leerbewerkers. Deze ambachtslieden zullen je daarom ook vaak tapijten proberen te verkopen!

Wist je dat Tétouan een eigen voetbalclub heeft? Moghreb Athletic Tétouan is de belangrijkste voetbalclub van Tétouan en tweevoudig landskampioen. De club is opgericht toen Tétouan hoofdstad was van Spaans-Marokko. De club heette destijds dan ook Atlético Tetuán. Het speelde in het seizoen 1951/1952 zelfs eenmalig in de hoogste Spaanse betaalde voetbal afdeling, maar eindigde helaas als laatste.

Secret tips van Barrio Life!

# Explore tip! De stranden tussen Ceuta en Tetouan zijn de mooiste stranden van Marokko, en die wil je dus zeker niet missen.

# History tip! Als je door de straatjes van Tetouan loopt, ontdek je keer op keer onverwachte overblijfselen van de rijke en interessante geschiedenis. De Medina van Tetouan staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoek waard.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Tétouan? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Tétouan kan combineren met onze complete Marokko rondreis langs alle hoogtepunten? Bekijk dan hier de reisinformatie.