Tata

Wat te doen in Tata?

Tata ligt in een oase in het zuidwesten van Marokko en ligt 289 kilometer ten oosten van Agadir. De stad beschikt over bijna 19.000 Berbers en Arabieren. De inwoners zijn verdeeld over een oppervlakte van nagenoeg 26.000 vierkante kilometer. De bevolking leeft voornamelijk in huizen die gebouwd zijn met roze klei.

Het rustige stadje Tata was vroeger een garnizoensplaats en een bestuurlijk handelscentrum. Vroeger liep hier de karavaanroute van Zagora naar Tan-Tan. Tegenwoordig is het een klein, rustig stadje. De grote aantrekkingskracht is hier de omgeving. Ook zie je soms mannen met een donkere tulband en vrouwen met heel kleurrijke kleding.

Wist je dat de temperatuur in dit roze stadje kan oplopen tot wel 50 graden Celsius in de zomer? Even uitrusten af en toe kan dan zeker geen kwaad. Bezoek bijvoorbeeld het centrum van Tata voor een verkoelend drankje.

Wanneer je in Tata bent is Place Marché Verte zeker een bezoekje waard. Op dit typisch Marokkaanse plein vind je verschillende winkels en cafés waar je lekker kan uitrusten. Wat je zeker ook niet wil missen zijn de grotten van Messalit. Deze grotten bevinden zich 5 kilometer ten noorden van Tata. Hier bewonder je de indrukwekkende rotstekeningen en kun je rondgeleid worden door een gids. Bovendien vindt er elke zondag een markt plaats in dit mooie stadje. Dit is de ideale plek om de lokale bevolking te ontmoeten en is erg kleurrijk en levendig.

Secret tips van Barrio Life!

#Explore tips! Bezoek de oude, stenen kasbah Maison d’hôtes Dar Infiane. Vanaf hier worden er verschillende, leuke excursies georganiseerd.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Tata? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Tata kan combineren met onze actieve rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.