Taroudant

Wat te doen in Taroudant?

Taroudant is een stad in het zuiden van Marokko. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt 76 meter ten oosten van Agadir. De stad beschikt over circa 70 duizend inwoners en zijn voor Berbers en Arabieren.

De stad heeft een gouden eeuw gekend met name onder het bewind van Mohammed ash-Sheikh. Hij construeerde de stadsmuren en bouwde de grote moskee en zijn minaret in 1528. De stad werd de hoofdstad van de Saadiërs die het als uitvalbasis gebruikten om de Portugezen in Agadir aan te vallen. De stad is erg welvarend door de verkoop van goederen zoals; suikerriet, katoen, rijst en indigo.

Taroudant wordt ook wel de ‘Grandmother of Marrakech’ genoemd, omdat hij lijkt op een kleinere versie van het grote Marrakech. Het grote verschil is echter dat het leven van Taroudant zich bijna geheel afspeelt binnen de grote (en nog steeds intacte) stadsmuren.

De verdedigingsmuren in Taroudant zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Dat is ook meteen het meest indrukwekkende gedeelte van de stad; voor de historische en leuke plekjes moet je toch echt binnen zijn. Alleen al rondlopen door de grote straten en kleine steegjes geven je een echt gevoel van de Marokkaanse sfeer. Om je heen zie je kleine winkeltjes gestationeerd, grote stukken vlees hangen en zie je zowel mannen als gesluierde vrouwen rondlopen in traditionele kleding.

Barrio-Life tips

#Explore tips! : breng een bezoek aan de leerlooijeren of maak een ritje met paard en wagen

#Explore tips: bezoek de verschillende souks of maak een wandeling langs de stadsmuren

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Taroudant? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Taroudant kan combineren met onze actieve rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.