Tafraoute

Wat te doen in Tafraoute?

Tafraoute is een stad in de provincie Tiznit, in het centrale deel van het Anti-Atlasgebergte. Het is een bijzonder mooi gebied om te wandelen, hiken en mountainbiken. Tafraoute beschikt over circa 5.000 inwoners.

Tafraoute is opgericht door de Fransen. Het dorpje is vrij rijk geworden doordat familie-emigranten en gepensioneerde ouderen geld toestuurden. Doordat vele mannen op andere plekken in Marokko of in Europa werken, hebben de vrouwen in dit dorp de zaken veelal in handen.

Tafraoute is het perfecte dorp om prachtige wandelingen te maken. Vanuit het dorp zijn er vele excursies mogelijk en zijn er veel plekken waar er wat moois te beleven is. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Ammlen-vallei. Deze vallei ligt ten noorden van Tafraoute aan de voet van Djebel Lekst, een berg van 2359 meter hoog. In de vallei zijn vele berberdorpen te vinden met vruchtbare oasen tegen de steile wanden van Djebel Lekst. Daarnaast is een bezoek aan de Aït Mansour-kloof ook zeker de moeite waard. Deze kloof ligt op 15 kilometer afstand van Tafraoute. Dit prachtige gebied is volgegroeid met palmen en wil je daarom zeker niet missen. Bovendien is een bezoekje aan de painted rocks ook erg interessant. In 1984 heeft Jean Verame, een Belgische kunstenaar, een aantal rotsen blauw en roze geschilderd. Inmiddels is dit wat vervaagd, maar het geeft een mooi beeld aan de vallei.

Secret tips van Barrio Life!

Explore tip! Ben je rond eind februari, begin maart in Tafraoute? Bezoek dan het Amandeloogst Festival en geniet van zang en dans.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Tafraoute? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Tafraoute kan combineren met onze actieve rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.