Rissani

Wat te doen in Rissani?

Rissani is een stad in het zuiden van Marokko. De stad is de laatste voor de woestijn en daarom trekken veel toeristen vanaf hier dan ook de woestijn in. Rissani staat bekend om haar handel in leer en geitenhuid.

Rissani is de oude hoofdstad van Tafilalet. De locatie als kruispunt tussen noord en zuid gaf de stad in vorige tijden een bepaald belang.

Rissani is een mooie laatste tussenstop als je verder reist naar Merzouga. Op de markt kun je kleurrijke woestijnsjaals kopen. Mail ons over de gemiddelde prijs van zo een sjaal, zodat je niet wordt afgezet.

Op zondag, dinsdag en donderdag wordt er een souk gehouden in Rissani. Hier kun je zwervende handelaars, nomaden, Berbers en Arabische woestijnbewoners ontmoeten die allerlei kleding, waren, planten, kruiden, groenten en dieren verkopen. Ook is er een schapen-, ezel- en vogelmarkt. Moulay Ali Chérif ligt begraven in zijn mausoleum in Rissani. Als niet-moslim kun je het graf alleen bewonderen van een afstand want het graf is alleen toegankelijk voor moslims, net als de islamitische tuin en de moskee.

Secret tips van Barrio Life!

#Take care tips! In Rissani zijn ze het ‘Bottle Wall Project’ begonnen. Iedereen is hier welkom om een handje te helpen.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Rissani? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Rissani kan combineren met onze korte Marokko rondreis langs de hoogtepunten? Bekijk dan hier de reisinformatie.