Mirleft

Wat te doen in Mirleft?

Mirleft is een kleine, Berberse stad, gelegen op de plek waar de Atlantische Oceaan de bergen ontmoet. De stad, gelegen aan de kust, staat bekend om zijn prachtige, rustige stranden; die het best bewaarde geheim in Marokko zijn geworden als je op zoek bent naar een vredig, niet-gecommercialiseerd.

Mirleft is in de 20e eeuw ontstaan. De stad zelf staat op een kleine heuvel die nog steeds overblijfselen heeft van een oud, militair fort gebouwd door de Spanjaarden in 1935. De dichtstbijzijnde steden zijn Tiznit en Sidi Ifni, die ongeveer 40 km verwijderd zijn.

Mirleft staat bekend om zijn stranden: Gzira, Sidi El Ouafi, Tamahroucht, Sidi Mohamed Ben Abdallah, Imin Turga en het strand dat grenst aan Sidi Ifni. Sidi Mohamed Ben Abdallah is de bekendste terwijl Imin Turga het populairst is. Mirleft is een rustig stadje met prachtige zandstranden en hoge golven. Mirleft is de perfecte plek om sporten te beoefenen. Het stadje is zeer geschikt voor sporten als surfen, duiken, vissen, paardrijden en paragliding.

Secret tips van Barrio Life!

# Explore tip! Klim naar het oude, Spaanse militaire fort dat uitkijkt over het dorp. De top van deze heuvel biedt een spectaculair uitzicht over de stad en de zee.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Mirleft? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Mirleft kan combineren met onze actieve rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.