Midelt

Wat te doen in Midelt?

Midelt is gelegen in het overgangsgebied tussen de Midden-Atlas en de zuidelijke oases. De stad ligt op 1500 meter hoogte aan de voet van het Jbel Ayachi gebergte. Met een populatie van 55.034, is dit het commerciële centrum van een groot landbouwachterland en speelt zij daarnaast een grote rol in de winning van mineralen.

Midelt was in de eerste helft van de 20ste eeuw onder gezag van de Fransen, die zich hier voornamelijk bezig hielden met het delven van lood, gips en andere mineralen en fossielen in de nabijgelegen mijnen Ahouli en Mibladen. De ontwikkeling van deze mijnen leidde tot elektrificatie van de stad en de aanleg van een spoorweg van Midelt naar de Middellande Zeekust in 1930.

In feite bestaat Midelt maar uit één straat: de Avenue Mohammed V, die overgaat in de Avenue Hassan II. In het centrum is een kleine markt, waar mooie, zelfgemaakte Amazigh (berber)tapijten verkocht worden.

Omdat Midelt omringd is door bergen, maakt het dat je met de zonsopgang een prachtig uitzicht hebt. Het is daarom zeker de moeite waard om deze eens te gaan bekijken wanneer je hier bent.

Een van de meest mooie natuurlijke bezienswaardigheden is de bron aan de voet an Jbel Ayachi. Deze vormt de belangrijkste waterbron van de stad. De berg zelf is 3.757 meter hoog en is daarmee de hoogste berg die de stad kent.

Secret tips van Barrio Life!

# History tips! Net buiten Midelt ligt een klooster, genaamd Kasbah Myriem, dat wordt bewoond door enkele Franciscaanse monniken. Om toegang te krijgen tot het klooster, moet je aanbellen bij de grote houten deur naast het tapijtcentrum.

# Culinaire tips! Het groene hoekterras van Adnane is een perfecte plek om de wereld voorbij te zien gaan terwijl je wacht op een heerlijk bord eten.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Midelt? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Midelt kan combineren met onze natuurrondreis in Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.