Immouzer

Wat te doen in Immouzer?

Immouzer is een kleine berber stad. Het staat bekend om de spectaculaire grotten, watervallen en prachtige waterpartijen. Het ligt op zo’n 60 km ten noorden van Agadir. Vanaf Agadir is het een klein uurtje rijden. Het stadscentrum van Immouzer ligt op ongeveer 3 km van de watervallen.

De stad is gebouwd door de Fransen tijdens het protectoraat tijdperk in het begin van de 20e eeuw. Veel gebouwen weerspiegelen de Franse architectuur wat je kunt herkennen aan de schuine daken. Het gebied is bedekt met cederbomen en de lokale bevolking geniet daarom ook van de grootste zoetwaterbron van heel het land.

De stad van Immouzer is vol parken en vijvers waar mensen overdag graag picknicken. In de avond komen de straten tot leven met allerlei mensen en families die hun dag komen afsluiten in de frisse buitenlucht.

Het is een uitgelezen kans om dit dorp te bezoeken en Marokko’s beste natuurproducten te ervaren.

Mensen komen van overal om de natuurlijke schoonheid van het gebied te zien. Door het koelere klimaat is Immouzer een populaire bestemming voor Marokkanen zelf om op vakantie te gaan.

Secret tips van Barrio Life!

#Explore tips! In de omgeving van Immouzer, bevingen zich de verfrissende natuurlijke baden van de Asif Tamraght kloop en de schitterende Oued Tinkert watervallen.

#Taste tips! De omgeving van Immouzer is bekend om zijn appels. Overal kom je grote landschappen met appelgaarden tegen. Proeven? Tijdens het rijden kom je genoeg kraampjes tegen langs de weg die deze heerlijke verse appels verkopen.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Immouzer? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Immouzer kan combineren met onze actieve rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.