Cádiz

cadiz tijdens fly drive 3 weken

Wat te doen in Cádiz?

cadiz kustplaats andalusie spanje

Cádiz is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Cádiz en telt zo’n 120.000 inwoners, met een oppervlakte van 12 km2. Het ligt niet aan de Middelandse zee, maar aan de Golf van Cádiz. De haven word gebruikt als vissers- en passagiershaven naar o.a. de Canarische eilanden. De stad is aan drie zijden omringt door water.

De stad is rond 1100 v. Chr gesticht en kreeg de naam Gadir. Dit betekent ommuurde stad. Toen de Romeinen de baas werden over de stad, kreeg het de naam Gades. Cádiz was vooral belangrijk door de zilverhandel. Het was de thuisbasis van de Zilvervloot en werd hierdoor vele keren aangevallen door de Nederlanders en Engelsen. Uiteindelijk heeft Napoleon de stad belegerd.

Wist je dat Havana, de hoofdstad van Cuba, de zusterstad is van Cádiz? De James Bond film ‘Die Another Day’, die zich afspeelt in Cuba, werd deels opgenomen in Cádiz. De stad wordt ook wel ‘klein Havana’ of ‘Havana van Europa’ genoemd.

Een bekend aanzicht van Cádiz is te zien op de foto rechtsboven: de haven. Dit is een bekende plek met de gekleurde huisjes en de mooie gebouwen. Een aanrader is om hier ’s avonds langs te lopen, terwijl de lichtjes al branden. Dit geeft een waanzinnig mooi uitzicht op de gebouwen, de zee en de rotswand. Verder zijn de verdedigingswerken ook het bezoeken waard, deze kun je verspreid vinden door de stad. Het Romeins theater is ook een must-see in de stad. Dit is het op één na grootste theater, op een theater in Rome zelf na. Dit theater is gratis te bezoeken. Verder zijn de verschillende kathedralen in Cádiz erg mooi om te zien. Struin door de straatjes en aanschouw de fel gekleurde huisjes. Ze noemen het niet voor niks ‘de stad die lacht’!


Barrio Life Tips!

#History tips! Cádiz is een van de oudste steden van Europa en door de ligging bezet geweest door veel verschillende volkeren. Dit zorgt ervoor dat er tot op heden veel ontdekkingen zijn gedaan in de stad. Ook kan het echte ouderwetse zeemansleven hier teruggevonden worden.

#Inspire tips! Neem je zwemkleding mee en kom, na het ontdekken van de stad, lekker tot rust op de mooie stranden die de stad omringen.

#Culinaire tips! Bezoek de vismarkt in Cádiz. Hier kan je zien hoe de vis wordt binnengehaald waarna je de verste vis kunt kopen en proeven.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Cádiz? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Cádiz kan combineren met een complete rondreis in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.