Azrou

Wat te doen in Azrou?

Azrou ligt midden in de heuvels van het Midden-Atlasgebergte en is een geweldige plek om aan de drukte en het lawaai van de grote, nabijgelegen steden te ontsnappen. Op bijna 1200 m. hoogte beschikt deze plek daarnaast ook over aangename temperaturen. Verder telt het kleine Berberstadje 47.540 inwoners.

Azrou beschikte over de eerste middelbare school in de Berberregio. Het werd gebouwd door Franse koloniale autoriteiten om Marokkanen te trainen voor het koloniale bestuur. De stad werd sinds de onafhankelijkheid in 1956 lang verwaarloosd door de Marokkaanse autoriteiten ten nadele van de nabijgelegen stad Ifrane.

Azrou, wat in de Berberse taal ‘steen’ betekent, is vernoemd naar het grote, zwarte vulkanische gesteente dat midden in de stad staat. Daarnaast dient deze plek ook als basis van de regionale handel en het sociale leven. Locals die in de nabijgelegen bergdorpen wonen, maken gebruik van deze markt voor hun wekelijkse- boodschappen en praatje.

Het is een regionaal centrum met een grote wekelijkse markt op dinsdag. Hier kun je de plaatselijke Amazigh tapijten met designs op een rode achtergrond kopen.

De prachtige omgeving bestaat uit heuvels, cederbossen en visrijke meren. Je kunt hier mooie wandelingen maken en tegelijkertijd oog in oog komen te staan met berbermakaken. Je kunt er ook voor kiezen om samen met het ‘Monkey Watch’ team een dagdeel de leefomgeving van deze apen te ontdekken.

Verder is er een museum te vinden die uit drie kamers bestaat die gericht zijn op de ecologie van de Midden-Atlas, het culturele erfgoed van de lokale Amazigh-bevolking en de geschiedenis van de regio.

Meer inspiratie opdoen?

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Azrou? Bekijk hier de stedentrip.
  • Wil je lezen hoe je Azrou kan combineren met onze Natuurrondreis Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.