Een sprookjesachtig hotel in de Sahara – Auberge du Sud Marokko

In het hart van de woestijn komen sprookjes tot leven. Ver voorbij de horizon ligt het hotel uit jouw dromen. Ontdek Auberge du Sud, een uniek hotel op een oogverblindende locatie. Of je nou voor luxe of lokaal gaat, in dit hotel midden in de Sahara is er voor ieder wat wils!

 

hotel sahara

Het wonder van Marokko

Verscholen tussen goudgele zandduinen van de mythische Sahara ligt Auberge du Sud. In dit hotel waan je je in de sprookjes van 1001 nacht. In een omgeving van traditionele Marokkaanse architectuur, gecombineerd met muziek die een eeuwenoude historie herbergt, wordt op een duurzame manier hoogstaande en hartverwarmende gastvrijheid. Geniet van de smaakvolle Marokkaanse keuken, of ga je voor een verfrissende duik in het helderblauwe zwembad?

 

 

Kom tot rust in de woestijn

De kamers van Auberge du Sud weerspiegelen het karakter van de machtige woestijn. Omgeven door lichte tinten, kleurrijke perzische tapijten en traditionele tegelkunst kom je hier goed tot rust. Door de openslaande deuren van je eigen terras loop je zo de tuin van het hotel in, waar je neerstrijkt onder de palmbomen! En uiteraard zijn de kamers uitgerust met airconditioning. Wel zo lekker in de Sahara, waar de temperatuur op kan lopen tot wel 47 °C!

 

De machtige Saharahotel sahara

De omgeving van Auberge du Sud heeft veel natuurschoon te bieden. De oase ligt midden in de Erg Chebbi duinen, die een hoogte van wel 150 meter kunnen bereiken. Ook is de Zwarte Woestijn in de buurt te vinden. Deze 180 miljoen (!) jaar oude vallei kenmerkt zich door de duintoppen die bedekt zijn met vulkanisch as, en daardoor hun karakteristieke zwarte kleur kregen. Hier worden nog regelmatig  fossielen van dinosaurussen gevonden, dus pas op waar je loopt!

 

 

hotel sahara

Trek de woestijn in!

Wie de geheimen van de woestijn wilt ontrafelen is bij dit hotel in de Sahara aan het juiste adres. Op de rug van een kameel verken je de machtige duinen van de Sahara. Op ‘het schip van de woestijn’ trek je van de ene lokale activiteit naar de andere. Drink een traditionele zoete Marokkaanse thee met uiterst vriendelijke en gastvrije nomaden. Of breng een bezoek aan Khamlia. In dit dorp vermengt de Marokkaanse cultuur met Malinese en Sudanese invloeden. Hier raak je betoverd door de weelderige Afrikaanse muziek en dans!

 

 

 

Slaap onder de sterren

hotel sahara

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door het nomadenvolk waar je op de thee bent geweest, dan biedt Auberge du Sud een unieke ervaring aan; een overnachting in het Merzouga Woestijnkamp, een verzameling van comfortabele, compleet ingerichte tenten. Onder het genot van traditioneel diner en live muziek kijk je uit over de donkerte van de woestijn, met vlak daarboven de helderwitte maan. Vannacht slaap je onder de sterren!

 

 

Meer weten over onze reizen naar Marokko, en welke accomodaties we daar aanbieden? Klik dan hier!