Verken samen met Ivan sherry bodega Osborne in Cadiz

De activiteit
Welkom op de sherry bodega Osborne, gelegen in het stadshart van El Puerto de Santa Maria te Cadiz. Geniet tijdens de VIP tour van de interessante historie en de heerlijke sherry en brandy die Bodega Osborne al eeuwen produceert. In circa 1 uur laat Ivan je kennis maken met de kelders, de kunstgalerij en het heden en het verleden van het sherry-imperium Osborne. De techniek van de ‘Venenciados‘ wordt tevens getoond. En er wordt er uiteraard een glaasje brandy en sherry geproefd!

Een bezoek aan de bodega is het gehele jaar door goed mogelijk, met uitzondering van de zomer; ieder seizoen biedt verder een unieke sfeer om deze mooie omgeving in te ontdekken. Zoals Ivan het mooi beschrijft: ‘Voor prachtige schilderijen ga je naar het Prado Museum, voor leerzame boeken ga je naar de Nationale Bibliotheek van Madrid, voor goede sherry ben je bij bodega Osborne aan het juiste adres!

Gids Ivan
Sinds 2001 is Ivan commercieel directeur bij de sherry bodega Osborne in Cadiz. In de afgelopen 15 jaar heeft hij reeds met veel plezier als gids gewerkt voor circa 100.000 toeristen! Volgens hem is het geheim van een goede gids empathie, perfecte sociale vaardigheden en plezier in je werk. Daarnaast hecht Ivan veel waarde aan de details en de kennis van het vak. Het is belangrijk om te weten wat interessant is om te delen met de toeristen en wat niet; een tour mag niet saai worden!

Hij kijkt terug op prachtige ervaringen door de jaren heen; met name zijn ontmoeting met prins Charles in het Alcazar te Sevilla is een van zijn favorieten. Terwijl hij werd gesommeerd om slechts een hand te geven mondde de ontmoeting uit op een beknopte sherry- en hamproeverij met prins Charles! Wat een onvergetelijk moment om op terug te blikken…

Naast zijn werk op de bodega doet Ivan in zijn vrije tijd graag aan paardrijden.

Deze ervaring zelf meemaken?

Tijdens de 4-daagse gastronomische reis Cádiz, brengen we je naar deze activiteit. Meer van Andalusië zien? Bekijk dan ook onze 11-daagse complete Culinaire vakantie en rondreis Andalusië.